Καιρός: Ψυχρή εισβολή και χιόνια φέρνει ο Δεκέμβρης (vid)

Καιρός: Ψυχρή εισβολή και χιόνια φέρνει ο Δεκέμβρης (vid)

Καιρός: Ψυχρή εισβολή και στην Ελλάδα από την 1η Δεκεμβρίου «βλέπει» στα τελευταία τρεξίματά του το GFS.

Είναι γεγονός πως το φετινό φθινόπωρο μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο «ήπια» των τελευταίων πολλών ετών από πλευράς χαμηλών θερμοκρασιών, αλλά και φαινομένων, καθώς σοβαρές χιονοπτώσεις δεν έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα, ακόμα και στις κορυφές των χιονοδρομικών κέντρων που είναι «καθαρές».

Την ίδια ώρα που στις ΗΠΑ καταγράφεται ιστορικού χαρακτήρα χιονόπτωση, η χώρα μας απολαμβάνει θερμοκρασίες άνοιξης. Θα συνεχιστεί, όμως και για πόσο ακόμα αυτή η κατάσταση;

Σύμφωνα με το GFS, οι διαδοχικές κακοκαιρίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και έως το τέλος του μήνα, όταν και θα αλλάξει η κατάσταση, με την επικράτηση ψυχρών αερίων μαζών.

Από την 1η Δεκεμβρίου το αμερικανικό προγνωστικό μοντέλο «βλέπει» την κάθοδο ψυχρών μαζών και στην Ελλάδα, συνοδευόμενες από βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα αφήσει αρκετές χιονοπτώσεις όχι μόνο σε ορεινές, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της χώρας.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο χειμώνας στη χώρα μας ετοιμάζεται να έρθει στην... ώρα του.

Δείτε στο βίντεο την κίνηση αερίων μαζών και βαρομετρικών χαμηλών, αλλά δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον χάρτη χιονοκάλυψης στο τέλος, για να δείτε τις περιοχές που εμφανίζονται να δέχονται χιονοπτώσεις από την 1η Δεκέμβρη.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.