Καιρός: Εβδομάδα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια βλέπει η ΕΜΥ

Καιρός: Εβδομάδα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια βλέπει η ΕΜΥ

Καιρός: Μια εβδομάδα άκρως χειμωνιάτικη με βροχές, καταιγίδες στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά προβλέπει η ΕΜΥ.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο εβδομαδιαίο δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τον καιρό στη χώρα μας έως την ερχόμενη Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28-11-2022

Στη δυτική χώρα λίγες παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες πιθανώς να έιναι κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς στα δυτικά, τους 11 με 13 βαθμούς στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του νοτίου Αιγαίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29-11-2022

Στην ανατολική και τη νότια χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες έως τις προμεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν βροχές που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο έως 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-11-2022

Στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν αρχικά τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και τη δυτική Κρήτη και βαθμιαία ολόκληρη τη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα το πρωί 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01-12-2022 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-12-2022

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινομενα που πιθανώς πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια και τα ανατολικά, σταδιακά από το απόγευμα της Πέμπτης θα εξασθενήσουν και βαθμιαία την Παρασκευή θα περιοριστούν στο Ιόνιο και τα νησιά του Αιγαίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια ανατολικοί πρόσκαιρα 7 τοπικά 8 μποφόρ. Την Παρασκευή οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.