Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση από την Τρίτη και η τάση έως 13 Δεκεμβρίου (vid)

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση από την Τρίτη και η τάση έως 13 Δεκεμβρίου (vid)

Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία προ των πυλών, καθώς ραγδαία επιδείνωση καιρού αναμένεται από τα βράδυ της Τρίτης και από τα δυτικά.

Σύμφωνα με το αμερικανικό καιρικό προγνωστικό μοντέλο GFS, νέο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό το οποίο ήδη προκαλεί έντονα φαινόμενα στην Ιταλία, θα κινηθεί προς τη χώρα μας και από το βράδυ της Τρίτης θα αρχίσει από τα δυτικά να δίνει έντονες βροχοπτώσεις και τοπικά έντονες καταιγίδες.

Παράλληλα, στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις, αφού η θερμοκρασία παρουσιάζει ήπια πτώση και προσαρμόζεται στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Ως προς την εξέλιξη, το GFS δεν δείχνει να έχει «κατασταλάξει» ακόμα, ως προς την κίνηση της ψυχρότατης αέριας μάζας που θα στροβιλίζεται για μέρες στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη, αφού από τρέξιμο σε τρέξιμο τη «βλέπει» σε διαφορετική τροχιά.

Όλα, όμως, συνηγορούν πως μετά τις 10 του Δεκέμβρη θα δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα ευνοήσουν την κάθετη κίνηση των ψυχρών αερίων μαζών και προς τη χώρα μας.

Δείτε στο βίντεο, πώς καταγράφεται η κίνηση των αερίων μαζών πανευρωπαϊκά, στη συνέχεια των βαρομετρικών χαμηλών και τέλος δείτε τον χάρτη χιονοκάλυψης της χώρας μας.

Πατήστε το καμπανάκι και κάντε κι εσείς Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις με τα νέα μας βίντεο για τον καιρό...