Κακοκαιρία Gaia: Εκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου

Κακοκαιρία Gaia: Εκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου

Κακοκαιρία: Εκτακτη προειδοποίηση εξέδωσε ο Σακης Αρναουτογλου για τις επόμενες Για ώρες, καθώς αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Μεγάλη προσοχή στους σφοδρούς κατά τόπους νότιους -νοτιοανατολικούς ανέμους και στις ακτές της βόρειας Ελλάδας από απόψε το βράδυ μέχρι και το ξημέρωμα της Κυριακής», ρποεδιποιεί στην ανάρτηση που έκανε ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτηση που έκανε.

Ο Σάκης Αρναούτογλου στην ανάρτηση του κάνει λόγο επίσης και για σημαντικά ύψη κύματος που σύμφωνα με την εκτίμησή του θα φτάσουν έως και τα 3,5 μέτρα στις ακτές της ανατολική Μακεδονίας και της Θράκης.

Αναλυτική η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

«ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΦΟΔΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΝΟΤΙΟΥΣ - ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΙΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!

Σύμφωνα με το μοντέλο κυματισμού του poseidon.hcmr.gr, το σημαντικό ύψος κύματος αναμένεται να ξεπεράσει τα 2-2,5 μέτρα στις ακτές του Θερμαϊκού και της Χαλκιδικής και τα 3 με 3,5 μέτρα στις ακτές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης!!!

Κατά την ταπεινή μου άποψη για καλό και για κακό οι ιδιοκτήτες μικρών σκαφών που ελλιμενίζονται σε λιμάνια και όρμους των παραπάνω θαλάσσιων περιοχών να μεριμνήσουν άμεσα για την ασφάλεια των σκαφών τους. Συνιστάται, επίσης, να αποφεύγεται ο απόπλους κάθε μικρού σκάφους μέχρι βελτίωσης των δυσμενών καιρικών συνθηκών».