Καιρός Χριστούγεννα: Ψυχρή εισβολή και χιόνια από τις 27 Δεκεμβρίου (vid)

Καιρός Χριστούγεννα: Ψυχρή εισβολή και χιόνια από τις 27 Δεκεμβρίου (vid)

Καιρός Χριστούγεννα: Με ήπιες καιρικές συνθήκες θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, όμως το GFS εξακολουθεί να «βλέπει» ψυχρή εισβολή και χιονοπτώσεις από τις 27 Δεκεμβρίου...

Φαίνεται ότι από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά αρχίζει να αλλάζει ουσιαστικά η κυκλοφορία στην ανώτερη ατμόσφαιρα και να καθίσταται εφικτή η κάθοδος των ψυχρών αερίων μαζών και προς την Ελλάδα.

Θα δείτε στο βίντεο την κίνηση πολύ ψυχρών αερίων μαζών οι οποίες από τις 27 του μήνα κατορθώνουν να μπουν στην Ελλάδα και να διαμορφώσουν επιτέλους καθαρά χειμωνιάτικες συνθήκες, συνοδεία και χιονοπτώσεων όχι μόνο σε ορεινά και ημιορεινά, αλλά και περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, με χαμηλά υψόμετρα.

Μέχρι τότε, πάντως, θα έχουμε από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη μια μίνι ψυχρή εισβολή, με τα όποια φαινόμενα χιονοπτώσεων να εντοπίζονται σε ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, κατά κανόνα ασθενή, ενώ από την Πέμπτη και έως την Κυριακή των Χριστουγέννων, ο καιρός βελτιώνεται και η θερμοκρασία ανεβαίνει, όχι όμως σε τέτοια επίπεδα ώστε να μιλάμε για «Πασχούγεννα».

Μένει, πλέον, να διαπιστωθεί αν αυτή η τάση για τις 27 Δεκεμβρίου και μετά θα επιβεβαιωθεί ή και θα ενισχυθεί, κάτι που θα φανεί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.