Καιρός: Πολική εισβολή και πανελλαδικό χιονιά «βλέπει» το GFS

Καιρός: Πολική εισβολή και πανελλαδικό χιονιά «βλέπει» το GFS

Καιρός: Ενα εξαιρετικά... ψυχρό τρέξιμο από το GFS το μεσημέρι της Κυριακής, για πολική εισβολή μετά τις 20 Ιανουαρίου και σχεδόν πανελλαδικό χιονιά.

Το αμερικανικό καιρικό προγνωστικό μοντέλο έχει μέρες τώρα που κάτι θέλει να μας... ψιθυρίσει για την κάθοδο του χειμώνα και προς την Ελλάδα, την οποία «βλέπει» για μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη.

Πρόκειται για ένα τρέξιμο που προβλέπει την κάθοδο πολύ ψυχρών αερίων μαζών, πολικής προέλευσης, οι οποίες δείχνουν να κατορθώνουν να μπαίνουν και στην Ελλάδα, προκαλώντας χιονοπτώσεις από βορρά προς νότο από τις 21 Γενάρη και μετά.

Φυσικά, έχουμε δει ουκ ολίγες φορές αυτές οι μακροπρόθεσμες τάσεις να μην επιβεβαιώνονται και πρέπει και αυτή τη φορά να κρατήσουμε μικρό καλάθι.

Ωστόσο, δεδομένης της έως τώρα εξαιρετικά θερμής πορείας του χειμώνα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα επέλθει η απότομη αλλαγή προς το καθαρά χειμερινό σκηνικό.

Στο μεταξύ και το σημερινό τρέξιμο ενισχύει την επερχόμενη κακοκαιρία που θα μας απασχολήσει από τη Δευτέρα και φαίνεται κατά διαστήματα να προκαλεί έντονα φαινόμενα.

Καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κακοκαιρίας.

Δείτε στο βίντεο καρέ - καρέ την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών, με την κίνηση των αερίων μαζών πανευρωπαϊκά και δώστε προσοχή στις μωβ αποχρώσεις (πολικής προέλευσης) που κατεβαίνουν προς τα Βαλκάνια μετά τις 20 Ιανουαρίου.

Survivor Spoiler Dokari και στο Facebook - Κάντε Like και μπείτε στη μεγάλη παρέα.

Συνεχής βίντεο ενημέρωση για τον καιρό. Ακολουθήστε μας και στο κανάλι μας στο YouTube.