Καιρός: Επιμένει το GFS για πολική εισβολή και χιόνια (και στην Αθήνα)

Καιρός: Επιμένει το GFS για πολική εισβολή και χιόνια (και στην Αθήνα)

Καιρός: Σε παρατεταμένη.... ψυχρή περίοδο βάζει την Ελλάδα το GFS, κατεβάζοντας και στη χώρα μας πολικής προέλευσης αέριες μάζες... 

Εξαιρετικά... ψυχρό και το πρωινό τρέξιμο του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου από το GFS και φαίνεται ότι η χώρα μας μπαίνει σε μια μακρά περίοδο με τον χειμώνα να κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία του.

Στο σημερινό του τρέξιμο το GFS φέρνει πολικής προέλευσης αέριες μάζες στην Ελλάδα από την ερχόμενη Πέμπτη και διατηρεί το ψύχος για πολλές ημέρες, να στροβιλίζεται πάνω από τα Βαλκάνια και τη βόρεια Ευρώπη.

Ολα, λοιπόν, δείχνουν ότι «κλειδώνει» το ψύχος, αφού συμφωνούν όλα τα προγνωστικά μοντέλα πως μπαίνουμε στην ψυχρή φάση για την Ευρώπη και πλέον αυτό που θα καθοριστεί τα επόμενα 24ωρα είναι ο υετός, αφού υποψηφιότητα για χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά, βάσει θερμοκρασιών, θέτει σχεδόν όλη η Ελλάδα για το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Δείτε στο βίντεο πώς κινείται η ψυχρή αέρια μάζα (σ.σ. προσοχή στις μωβ αποχρώσεις) και στη συνέχεια την κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών.

Και στο σημερινό τρέξιμο, χιονοπτώσεις προβλέπονται ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Θέλετε συνεχή βίντεο ενημέρωση για τον καιρό; Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.