Καιρός: Καρέ - καρέ το ψύχος και οι χιονοπτώσεις και στην Αθήνα από το ECMWF (vid)

Καιρός: Καρέ - καρέ το ψύχος και οι χιονοπτώσεις και στην Αθήνα από το ECMWF (vid)

Καιρός: Θα χιονίσει και μέσα στην Αθήνα από την Κυριακή... 

Δείτε καρέ - καρέ την ανανέωση στα προγνωστικά στοιχεία του ευρωπαϊκού καιρικού μοντέλο ECMWF, όπως τα κατέγραψε το βράδυ της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου, κλειδώνοντας ουσιαστικά τις χιονοπτώσεις στα ανατολικά προσήνεμα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής αλλά και της Αθήνας, από την Κυριακή έως και την Τρίτη.

Το πολικής προέλευσης κρύο θα διατηρηθεί τουλάχιστον έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, ενώ και η τάση να σημειώνονται χιονοπτώσεις κατά διαστήματα και κατά τόπους, ανάλογα με τη δημιουργία βαρομετρικών χαμηλών, διατηρείται έως και του Αγίου Βαλεντίνου από τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα.

Ωστόσο, πάμε στα άμεσα, διότι από την Κυριακή έρχεται χιονιάς για τα ανατολικά προσήνεμα με ιδιαίτερη εμμονή στην Εύβοια, για μία ακόμη χρονιά και την Αττικοβοιωτία.

Σύμφωνα με όλα πλέον τα προγνωστικά μοντέλα θα χιονίσει από την Κυριακή το πρωί ή έως το μεσημέρι η έναρξη και μέσα στην Αθήνα.

Είναι άκρως εντυπωσιακός ο χάρτης χιονοκάλυψης που θα δείτε στο βίντεο και ο χάρτης των αερίων μαζών με το πολικό ψύχος να μπαίνει μετά από χρόνια σε αυτή την ένταση και διάρκεια στην Ελλάδα.

Αν θέλετε συνεχή βίντεο ενημέρωση για τον καιρό, ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.