Κέρκυρα: Ψάρεψαν «γίγαντα» 24,3 κιλών με το καλάμι τους (photos)

Κέρκυρα: Ψάρεψαν «γίγαντα» 24,3 κιλών με το καλάμι τους (photos)
boatfishing.gr

Απίστευτη ψαριά!

Αυτό που έζησαν οι δύο φίλοι αλιείς, θα το θυμούνται για όλη τους τη ζωή, αφού κατάφεραν να βγάλουν μία λίτσα σε μέγεθος ρεκόρ!

Το ψάρι ζύγιζε 24,3 κιλά αποτελώντας ένα από πολύ μεγάλα του είδους που έχουν πιαστεί, κάνοντας τη σύλληψη ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

Η μορφολογία του ψαρότοπου ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, αφού το ψάρι θα έπρεπε να βγει κυριολεκτικά από το γκρεμό. Οι ψαράδες που κατάφεραν να βγάλουν αυτό το μεγάλο ψάρι είναι οι Τόνι Κιόσοβ και Γιάννης Μακρής και το έπιασαν με την τεχνική Shore Jigging χρησιμοποιώντας τεχνητό δόλωμα, ένα μεταλλικό πλάνο που καθώς βυθίζεται μοιάζει με κάποιο τρομαγμένο ψάρι δελεάζοντας τα μεγάλα αρπακτικά όπως οι λίτσες.

Η τεχνική του shore jigging, δηλαδή του jigging από τη στεριά, βρίσκει εφαρμογή κυρίως από την άνοιξη και μέχρι τους τελευταίους μήνες του φθινοπώρου. Αυτό συµβαίνει διότι µε το shore jigging απευθυνόμαστε σε ψάρια τα οποία πλησιάζουν τις ακτές κυρίως του καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι κάποιος δε μπορεί να ψαρέψει και τους υπόλοιπους μήνες, µε τις πιθανότητες πάντως για κάποιο καλό ψάρι να είναι μειωμένες.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις.

Πηγή: boatfishing.gr