Κορονοϊός: 31 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στα 418 το σύνολο - 13 σε σοβαρή κατάσταση

Κορονοϊός: 31 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στα 418 το σύνολο - 13 σε σοβαρή κατάσταση

Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα - Οι ανακοινώσεις του καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας από το υπουργείο Υγείας όπου έγινε η σχετική ενημέρωση, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 31, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 418.

Τα 64 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 79 ασθενείς, οι 13 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Παράλληλα, 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 εργαστηριακά δείγματα.

Νέα μέτρα από την κυβέρνηση - Απαγορεύονται οι υπαίθριες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων

Νέα πιο αυστηρά μέτρα λαμβάνει η κυβέρνηση στη «μάχη» που δίνει ενάντια στον κορονοϊό, συγκεκριμένα από την Πέμπτη (19/03) απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις δέκα και άνω ατόμων. Τις ανακοινώσεις έκανε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθημερινή ενημέρωση του υπ. Υγείας.

Πρόσθεσε, επίσης ότι η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο.

Μάλιστα, όπως τόνισε, όσοι δεν συμμορφώνονται θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 1.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: Newsbomb.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις.