Οριστικό: Στις 25 Μαΐου ανοίγει η εστίαση - Είπαν το «ναι» οι λοιμωξιολόγοι

Οριστικό: Στις 25 Μαΐου ανοίγει η εστίαση - Είπαν το «ναι» οι λοιμωξιολόγοι

Οι ειδικοί έδωσαν το πράσινο φως, μετά από αίτημα της κυβέρνησης.

Δεκτή έκανε η Υγειονομική Επιτροπή την εισήγηση της κυβέρνησης να ανοίξουν νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 25 Μαΐου, καφέ και εστιατόρια.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται άμεσα και θα αφορούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τους κανόνες με βάση τους οποίους δηλαδή θα λειτουργούν τα καταστήματα εστίασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήθελε την εστίαση να επιστρέφει στην κανονικότητα, την 1η Ιουνίου.

Δείτε τι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Νίκος Παπαθανάσης, για την εισήγηση της κυβέρνησης, στα βίντεο που ακολουθούν:

Η κυβέρνηση εκτιμά πως με την μέχρι σήμερα εμπειρία, παρατηρείται ότι όπου έγινε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Η άρση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη γνώμη των ειδικών και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το αίτημα της κυβέρνησης

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα σήμερα, με αίτημα της η κυβέρνηση ζήτησε από την Υγειονομική Επιτροπή να ξεκινήσει η λειτουργία της εστίασης, καφέ και άλλων αντίστοιχων καταστημάτων τη Δευτέρα 25 Μαΐου.

Η κυβέρνηση εξέφρασε με αυτόν τον τρόπο, επισήμως πλέον, αυτό που συζητείται εδώ και μέρες στις αρμόδιες επιτροπές. Πως δηλαδή, εφόσον το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα, είναι δυνατόν η εστίαση να λειτουργήσει νωρίτερα.

Με αυτό τον τρόπο και οι πολίτες θα έχουν επιλογές κοινωνικής δραστηριότητας, και δεν θα συνωστίζονται και η οικονομία θα επανέλθει γρηγορότερα.

Αναλυτικά η ενημέρωση της κυβέρνησης για το ζήτημα της εστίασης:

H κυβέρνηση ζήτησε από την Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα, στις 25 Μαΐου τα καταστήματα εστίασης, καφέ κλπ, εφόσον φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας το επιτρέπουν.

Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Η άρση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη γνώμη των ειδικών και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ώστε με σταδιακά, αλλά σταθερά βήματα να επιστρέψουμε σε μια νέα καθημερινότητα.

Πηγή: Newsbomb.gr