Σύσκεψη κορυφής στο Μαξίμου, το απόγευμα τα νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη

Σύσκεψη κορυφής στο Μαξίμου, το απόγευμα τα νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη

Σύσκεψη κορυφής στο Μέγαρο Μαξίμου συγκαλεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναμένει την εισήγηση από τον καθηγητή κ. Τσιόδρα για τα νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη.

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη δείχνει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με τον Βασίλη Κικίλια να γνωστοποιεί πως η μεταδοτικότητα του κορονοίού έχει φτάσει το 32%.

Οι λοιμωξιολόγοι χτυπούν πλέον καμπάνες, όχι καμπανάκια, οι γιατροί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό και πλέον η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα για να πάει στο «κόκκινο πλάνο» σε σχέση με την αντιμετώπιση της κατάστασης στη συμπρωτεύουσα.

Ως εκ τούτου, μετά τη σύσκεψη Μητσοτάκη - Τσιόδρα με τους λοιμωξιολόγους, το λόγο θα πάρει είτε ο κ. Πέτρας είτε ο κ. Χαρδαλιάς, οι οποίοι στις 6 το απόγευμα θα ανακοινώσουν το πακέτο νέων μέτρων για περαιτέρω περιορισμό μετακινήσεων στη Θεσσαλονίκη.

Δεν πρέπει, πάντως, να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αυτό το πακέτο μέτρων να απασχολήσει και την εφαρμογή και σε άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, σε πρώτη ή δεύτερο χρόνο.

Τι θα περιλαμβάνει;

Σίγουρα, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, άρα και δημοτικών - νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών, την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στον νομό Θεσσαλονίκης από τις 9 κάθε βράδυ και τον «κόφτη» στα SMS που θα δικαιούται κάθε πολίτης για να βγει απ' το σπίτι του.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Κρήτη: Απίστευτες εικόνες με καταρράκτες στην εθνική οδό

Η απόκοσμη «Μαύρη Τρύπα» της Μάνης (video)

Καιρός: Ανοιξαν οι ουρανοί στην Κρήτη! Τεράστιες οι καταστροφές (Video)