Κρούσματα σήμερα: Η εβδομάδα της κορύφωσης! Τι φοβούνται και τι περιμένουν οι ειδικοί (vid)

Κρούσματα σήμερα: Η εβδομάδα της κορύφωσης! Τι φοβούνται και τι περιμένουν οι ειδικοί (vid)

Κρούσματα σήμερα: Η πιο κρίσιμη εβδομάδα για τον έλεγχο της πανδημίας στην Ελλάδα είναι αυτή που διανύουμε από σήμερα και... δυστυχώς τα νέα θα είναι οδυνηρά!

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, προερχόμενες απο την πλευρά των λοιμωξιολόγων - μελών της επιτροπής, από σήμερα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να υπάρξουν μέρες που θα δούμε περαιτέρω εκτίναξη (δυστυχώς) στον αριθμό των νεκρών, με το πιο απαισιόδοξο των σεναρίων να μιλά ακόμα και για αριθμό άνω των 200 σε ένα 24ωρο.

Παράλληλα, εκτιμούν οι ειδικοί και φοβούνται πως η πίεση στο σύστημα υγείας θα κορυφωθεί και ο αριθμός των διασωληνωμένων θα παρουσιάσει περαιτέρω αυξητικές τάσεις, αφού μεγάλος αριθμός ατόμων που έχουν νοσήσει, απαιτείται να διασωληνωθεί.

Και παρά την αύξηση των νεκρών, είναι πολύ μεγαλύτερες οι ανάγκες για διασωληνώσεις, με αποτέλεσμα και τις επόμενες μέρες να εκφράζονται φόβοι πως το σύνολο των διασωληνωμένων μπορεί να κινηθεί σε επίπεδα άνω των 600 ατόμων.

Δεδομένο είναι πως μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη καμπή της πανδημίας για τη χώρα μας και πως από τις εξελίξεις αυτής της εβδομάδας θα κριθεί το αν και πότε, πριν τα Χριστούγεννα, θα καταφέρει έστω και τμηματικά να πραγματοποιηθεί κάποιου είδους άρση του Lockdown.

Οπως τονίζει κατηγορηματικά ο κ. Σύψας, μέλος της επιτροπής των επιδημιολόγων της χώρας που διαχειρίζεται την πανδημία, δεν μπορεί να συζητάμε για άρση του Lockdown αν τα κρούσματα δεν πέσουν κάτω από 1.000, ιδανικά κάτω από 500 τη μέρα και αν δεν περάσουν 15 ημέρες από την όποια σταθεροποίηση της κατάστασης.

Δείτε στο βίντεο όσα λέει ο κ. Σύψας:

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Καρέ - καρέ η τάση για την κακοκαιρία του ερχόμενου Σαββατοκύριακου (Vid)

Γνωρίζεις γιατί οι πόρτες στις δημόσιες τουαλέτες δεν φτάνουν μέχρι το πάτωμα;

Απίστευτες εικόνες στη Ρωσία: Έπεσε «παγωμένη βροχή» (pics+vid)