Lockdown: Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ανοίξουν αμέσως τα σχολεία...

Lockdown: Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ανοίξουν αμέσως τα σχολεία...

Τα σχολεία έκλεισαν, γιατί τα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου δεν αποφεύγουν το συγχρωτισμό και γιατί τα παιδιά του δημοτικού, που αποδεικνύονται και τα πιο συνεργάσιμα, έβγαζαν στους δρόμους, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες για να τα πηγαίνουν στα σχολεία.

Τίποτα, μα τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν πρόκειται να αλλάξει, άρα -για να μην δουλευόμαστε και μεταξύ μας- δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος, από τη στιγμή μάλιστα που ξεπεράστηκαν και τα τελευταία προβλήματα στην τηλεκπαίδευση, για να ρισκάρουμε τώρα που αρχίζει να διαφαίνεται ένα μικρό... φως στην άκρη του τούνελ, το να κυλήσουμε ξανά στο απόλυτο τίποτα.

Ετσι κι αλλιώς, τα μέλη της επιτροπής των ειδικών, που θα λάβουν και τις τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων έχουν εκφράσει τις πρώτες τους αντιρρήσεις.

Θεωρούν πως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, από τη στιγμή που ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας που έχει μέσα το κλείσιμο των σχολείων για τις γιορτές των Χριστουγέννων, να εκμεταλλευτούν αυτή τη συγκυρία προς όφελος της δημόσιας υγείας.

Με δεδομένο, λοιπόν, πως το επιδημιολογικό φορτίο δεν πέφτει ακόμα στα επίπεδα που θα ήθελαν και θέλουν οι επιδημιολόγοι, αλλά και πως μπαίνουμε για τα καλά από την ερχόμενη εβδομάδα σε καθαρά χειμερινές καιρικές συνθήκες, επιβάλλεται το άνοιγμα των σχολείων να μετατεθεί όσο γίνεται πιο κοντά προς το... κλείσιμό τους για τις εορτές των Χριστουγέννων ή και να μην δρομολογηθεί καν, ώστε τα παιδιά να επανέλθουν -αν όλα πάνε καλά έως τότε και δεν έχουμε χτυπηθεί από το τρίτο κύμα κορονοϊού- μετά τα Φώτα.

Κόστος για την οικονομία σαφώς και υπάρχει, μα τούτες τις ώρες που το ΕΣΥ στενάζει και ανθρώπινες ζωές χάνονται κατά δεκάδες και κινδυνεύουν να χαθούν κατά εκατοντάδες καθημερινά, το τελευταίο που πρέπει να κοιτάξουμε είναι το όποιο οικονομικό κόστος.

Μπορεί οι αρμόδιοι υπουργοί απ' την πλευρά τους να κάνουν σχέδια επί χάρτου, να γράφουν και να σβήνουν ημερομηνίες άρσης του Lockdown, όμως από τη δική τους πλευρά οι επιδημιολόγοι επιβάλλεται, οφείλουν και είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν σε απόλυτο βαθμό τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να είναι κάθετοι στη διασφάλιση όλων εκείνων των μέτρων που απαιτούνται για να δούμε πραγματική μείωση της μεταδοτικότητας και της θετικότητας, απ' την οποία θα προκύψει η αποσυμφόρηση στις ΜΕΘ, άρα και εν τέλει ο περιορισμός, μακάρι σύντομα και ο μηδενισμός της απώλειας ανθρωπίνων ζωών στη χώρα μας, λόγω της πανδημίας.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Πιγκουΐνοι έκαναν… βόλτα σε γήπεδο ποδοσφαίρου (photos+video)

Φωτογράφος κάνει το τέλειο πλάνο έχοντας απέναντί του έναν... κροκόδειλο (video)

Πούλησε την κονσόλα τα γιου της – Δεν φαντάζεστε τι ξέχασε μέσα (pics)