Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού: Προσοχή! «Αποφύγετε την ανάβαση στο βουνό»

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού: Προσοχή! «Αποφύγετε την ανάβαση στο βουνό»

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού θα παραμείνει κλειστό έως και τις 7 Γενάρη λόγω των μέτρων καταπολέμησης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν την «άσκησή» τους στο βουνό, κάνοντας αναβάσεις, γεγονός που οδήγησε τη διοίκηση του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού να προχωρήσει στην έκδοση ανακοίνωσης - προειδοποίησης, για την αποφυγή δυσάρεστων επιπτώσεων. Και τούτο, διότι με δεδομένο πως το Χ.Κ. είναι εκτός λειτουργίας, αυτομάτως σημαίνει πως δεν υφίστανται και οι συνθήκες ασφάλειας για τους επισκέπτες, με τη διοίκηση να ξεκαθαρίζει πως δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος.

Αναλυτικά όσα τονίζονται στην ανακοίνωση - προειδοποίηση της διοίκησης του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού

Αγαπητοί φίλοι του Βουνού,

Όπως γνωρίζετε, λόγω των μέτρων προστασίας της Πολιτείας από την πανδημία, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού δεν θα λειτουργήσει, τουλάχιστον μέχρι τις 7/1/2021.

Θα θέλαμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε για μερικά θέματα που αφορούν στη δική σας προστασία και ασφάλεια:

Το οδικό δίκτυο μετά από κάθε χιονόπτωση είναι συχνά κλειστό. Ένας στοιχειώδης εκχιονισμός που γίνεται αφορά μόνο στην κυκλοφορία των οχημάτων προσωπικού του Χιονοδρομικού που διεξάγεται με οχήματα ειδικών προδιαγραφών και με ελαστικά χιονιού.

Όσοι θέλουν να ανεβούν στο βουνό για ορειβατικό σκι ή ορειβασία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση ατυχήματος κινδυνεύουν να παραμείνουν για πολλές ώρες αβοήθητοι, αφού το ΧΚΠ είναι κλειστό για το κοινό. Γι’ αυτό σας παρακαλούμε να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ την ανάβαση στο βουνό.

Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η χρήση snowmobiles και οποιωνδήποτε άλλων οχημάτων εντός των χώρων ευθύνης του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Γι’ αυτό και σας παρακαλούμε θερμά να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ τέτοιες δραστηριότητες τουλάχιστον μέχρι να επαναλειτουργήσει το ΧΚΠ.

Σε περίπτωση επίσκεψης σας στο χώρο του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού κατά τη χρονική περίοδο που παραμένει κλειστό σας γνωρίζουμε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., ως διαχειρίστρια εταιρεία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος και για το λόγο αυτό σας αποτρέπουμε από κάθε δραστηριότητα σας στο χώρο.

Όλοι εμείς που εργαζόμαστε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού μοιραζόμαστε μαζί σας τις θετικές μας σκέψεις και την αισιοδοξία μας για την επαναλειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων από την Πολιτεία και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να σας υποδεχτούμε και πάλι στις εγκαταστάσεις μας.

Μέχρι τότε ευχόμαστε σε όλες και όλους σας

Καλά Χριστούγεννα και Χαρούμενες Γιορτές με υγεία και ασφάλεια!

Ειδήσεις απ' την Ελλάδα και τα νέα για τον καιρό στο Dokari.gr

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης

Βόμβα... Καπουτζίδη για τα Live του Voice