Παγώνη: «Οταν γίνουν 33.000 τεστ, θα εκτιμήσουμε την κατάσταση»

Παγώνη: «Οταν γίνουν 33.000 τεστ, θα εκτιμήσουμε την κατάσταση»

Καμπανάκι, ένα ακόμη, απ' την Ματίνα Παγώνη, πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών, ώστε να μην επέλθει κανένας εφησυχασμός από τη μείωση των κρουσμάτων που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες.

Μιλώντας για τα κρούσματα, στο Θέμα 104.6, η κ . Παγώνη σχολίασε πως δεν μπορεί να εκτιμηθεί αυτή τη στιγμή η κατάσταση, διότι τα τεστ είναι λιγότερα. «Όταν γίνουν 32,000-33,000 τεστ τότε μπορούμε να εκτιμήσουμε την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά. Χαρακτήρισε ωστόσο κρίσιμη αυτή την εβδομάδα και την επόμενη λέγοντας ότι τα στοιχεία των δέκα ημερών θα δείξουν το δρόμο για τις 7 Ιανουαρίου.

Συγκινητική ημέρα χαρακτήρισε τη χθεσινή, πρεμιέρα των εμβολίων, η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη και τόνισε ότι η ατμόσφαιρα ήταν τόσο φορτισμένη γιατί το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό γνωρίζει από πρώτο χέρι τι έχει συμβεί ακριβώς όλο αυτό το διάστημα αλλά και τι προβλήματα και προκλήσεις ακριβώς έχει αντιμετωπίσει. Αποκάλυψε παράλληλα, ότι μόλις έρθει το εμβόλιο στο δικό της τμήμα θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν, μαζί και όλο το τμήμα της.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις επιφυλάξεις που φαίνεται να έχει ένα ποσοστό ιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία, η κ .Παγώνη υποστήριξε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αντιθέτως όπως είπε, οι διαδικασίες με τις λίστες ήταν γρήγορες και έτσι δεν πρόλαβαν όλοι να δηλώσουν. «Οι γιατροί και οι νοσηλευτές ξέρουν ότι πρέπει να εμβολιαστούν γιατί έχουν ζήσει από κοντά τον ιό και έχουν δει πόσο μολυσματικός είναι και επιθετικός», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί περίπου το 50-60% του πληθυσμού. Η κ. Παγώνη όμως, υπογράμμισε ότι ναι μεν θα υπάρχει μια ανάσα στην κοινωνία αλλά και την αγορά αλλά ακόμη θα ισχύουν κάποια μέτρα μέχρι αν επιτευχθεί η ανοσία σε σημαντικό μέρος του πληθυσμού. Σημείωσε, πως δεν είναι εύκολο να εμβολιαστεί αμέσως όλος ο κόσμος.

Ειδήσεις απ' την Ελλάδα και τα νέα για τον καιρό στο Dokari.gr

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή για τον καιρό. Η έρευνα των Ελβετών και η ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου.

Πλατεία Κλαυθμώνος: Γνωρίζετε πώς πήρε το όνομά της; (video)

Τον θυμάστε; Ο μικρός Σαντικάι μεγάλωσε και συνεργάζεται με τον Οικονομόπουλο (vid)