Ραγδαίες εξελίξεις: Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, προάγγελος σκληρού Lockdown

Ραγδαίες εξελίξεις: Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, προάγγελος σκληρού Lockdown

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα. Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ίσως και εντός της ημέρας το σκληρό Lockdown.

Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη κορυφής με τον Πρωθυπουργό να καλεί εσπευσμένα, μετά την επιστροφή του από Κύπρο και Ισραήλ, τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θεωρείται αναπόφευκτη η λήψη σκληρών αποφάσεων για την επιβολή πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων, στα όρια ακόμα και ενός σκληρού Lockdown στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Βέβαιο, σε πρώτη φάση, πρέπει να θεωρείται το κλείσιμο όλων των σχολείων, αφού μέσω τηλεκπαίδευσης δεν υπάρχουν πια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία τους, έστω και εξ αποστάσεως.

Δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τα νέα μέτρα να ανακοινωθούν εντός της ημέρας, όπως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό για να εξηγήσει τους λόγους που υποχρεώνουν την ελληνική κυβέρνηση να πάει εσπευσμένα σε ένα τρίτο και αυστηρότερο lockdown, ώστε να περιοριστεί ή και να αποφευχθεί ακόμα η ασφυκτική πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για όσα συμβαίνουν στο Survivor.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest