Εικόνα - γροθιά στο στομάχι: Γυναίκα με κορονοϊό καταρρέει στον Ευαγγελισμό

Εικόνα - γροθιά στο στομάχι: Γυναίκα με κορονοϊό καταρρέει στον Ευαγγελισμό

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση στα social media από τα επείγοντα του Ευαγγελισμού, μια ασθενής αποτυπώνει τη σοβαρότητα της κατάστασης, στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία της χώρας.

Η γυναίκα, που έκανε την ανάρτηση και τράβηξε την συγκλονιστική φωτογραφία, δίνει και αυτή τη δική της μάχη με τον κορονοϊό.

Στην φωτογραφία της φαίνεται μία ηλικιωμένη που «ψήνεται» στον πυρετό καθισμένη σε μια καρέκλα γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι. Η γυναίκα έχει γείρει ταλαιπωρημένη το κεφάλι της και περιμένει να ελευθερωθεί κάποιο κρεβάτι.

Οι γιατροί της έχουν χορηγήσει ορό και στα χέρια της κρατάει το τηλέφωνό της, ενώ σφίγγει την τσάντα της ανάμεσα στα πόδια της. Η ηλικιωμένη γυναίκα είναι μόνη της στο νοσοκομείο και «ψήνεται» στον πυρετό.

Ξαπλωμένη σε φορείο, δίπλα στην ηλικιωμένη, βρίσκεται η γυναίκα που τράβηξε τη φωτογραφία.

Ανάρτησε τη φωτογραφία στο Facebook γράφοντας:

«Αυτή η μάνα,
η γιαγιά,
η μάνα μου, η μάνα σου,
η γυναίκα που ήρθε εμπύρετη με #covid στα επείγοντα του Ευαγγελισμού, έτοιμη με τις πιτζάμες. Ήξερε, είχε πνευμονία,
δίχως συνοδό, μόνη…
Στηριζόταν πάνω στην πόρτα και της είπαν, “κυρία μου μην αγγίζετε”. Την έβαλαν σε μια καρέκλα, της πέρασαν τα σωληνάκια.
Σε μια καρέκλα. Δεν υπήρχε άλλο κρεβάτι πια. Η ώρα ήταν μόλις 17:00 και η εφημερία είχε ξεκινήσει στις 14:30 της Τρίτης. Όλα γεμάτα. Πανζουρλισμός. Να μην μας προλαβαίνουν οι γιατροί, οι νοσηλεύτριες, αυτοί οι ήρωες ντυμένοι αστροναύτες.
Και η “μάνα μου-η μάνα σου” να είναι με πυρετό στην καρέκλα. Κοιμόταν, έβραζε και το κεφάλι της κρεμόταν. Κι όταν χτύπησε το τηλ απάντησε λέγοντας, “μια χαρά είμαι παιδί μου μην κλαις, ξαπλωμένη και σκεπασμένη με κουβέρτα”. Έκανα στην άκρη τα πόδια μου με ντροπή, ζήτησα να μου χαμηλώσουν το φορείο και μόλις σταμάτησε το ρίγος μου, παρακάλεσα να κάτσει δίπλα μου. Κι εσύ αυτό θα έκανες στη μάνα σου… Δεν έγινε καλά, σίγουρα όχι. Ήταν όμως ζήτημα αξιοπρέπειας. Αυτό θα ήθελα να κάνουν και στη δική μου μάνα.
Η εικόνα αυτή είναι που με έχει στοιχειώσει.
Αυτά γίνονται σήμερα στα νοσοκομεία.

Αυτή είναι η αλήθεια του κορωνοϊου.
Πιστέψτε και προσέξτε.»