Έρευνα: Πώς βλέπουν οι Έλληνες το ζήτημα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων;

Έρευνα: Πώς βλέπουν οι Έλληνες το ζήτημα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων;

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα πραγματοποίησε το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, για το πώς βλέπουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες το ζήτημα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων

Με φόντο το «τσουνάμι» των καταγγελιών που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας, από τον χώρο του αθλητισμού, αλλά και της τέχνης, η νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική.

Η έρευνα χαρτογραφεί την άποψη της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας για το μείζον ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης και δείχνει ότι αυτή συμβαίνει κατά κόρον σε όλους, ανεξαιρέτως, τους χώρους εργασίας.

Ενδεικτικό του πόσο αλλάζουν τα πράγματα, εν έτει 2021, είναι ότι οι 2.000 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 18 έως 65 χρόνων, που συμμετείχαν στην έρευνα, σπάνε τα ταμπού και τη σιωπή τους και λένε απερίφραστα ναι στις καταγγελίες τέτοιων περιστατικών, ακόμη κι αν συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού, από τον σύζυγο στη σύζυγο (77,71% λέει ναι, 22,29% λέει όχι).

Σύμφωνα με το 92,97% όσων ερωτήθηκαν, η σεξουαλική παρενόχληση συναντάται ευρύτερα στην κοινωνία και όχι μόνο στο χώρο του θεάματος, ενώ το 77,91% εκτιμά ότι τα περιστατικά δεν θα σταματήσουν παρά τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Παράλληλα, το 81,73% των γυναικών ηλικίας 18 – 65 ετών που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνει ότι έχει παρενοχληθεί σε εργασιακό χώρο για 1-5 φορές.

Πάντως οι περισσότεροι, παρόλο που επικροτούν το «ξεμπρόστιασμα» των ενόχων, φοβούνται ότι τέτοια περιστατικά θα συνεχίσουν να συμβαίνουν. Στην ερώτηση «Μετά τις καταγγελίες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πιστεύετε ότι θα σταματήσουν τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης;», το77,91% δηλώνει πως όχι δεν θα σταματήσουν και το 22,09% ότι ναι, θα σταματήσουν.

Ανθή, Μαριάνθη ή Σοφία; Ψηφίστε ποια θέλετε να παραμείνει στο Survivor ΕΔΩ

Survivor Spoiler - Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest