Τσικνοπέμπτη, Aπόκριες και Καθαρά Δευτέρα - Το κακό σενάριο...

Τσικνοπέμπτη, Aπόκριες και Καθαρά Δευτέρα - Το κακό σενάριο...

Η εκτόξευση των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού τόσο την Τρίτη (2.147) όσο και την Τετάρτη (1.913) δεν αφήνει και πολλά περιθώρια χαλάρωσης των μέτρων στις «κόκκινες» περιοχές και στην Αττική, που φαίνεται ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται σε lockdown για αρκετές ημέρες ακόμα.

Άλλωστε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η αύξηση των κρουσμάτων ειδικά στην Αττική δεν επιτρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου.

Σύμφωνα με το Mega, το lockdown ενδέχεται να παραταθεί ακόμα και για δύο εβδομάδες, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι δεν είναι μόνο η αύξηση κρουσμάτων που ανησυχεί αλλά και η αύξηση των εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία.

Έτσι όπως εξελίσσεται η πανδημία, φαίνεται πως θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη (4/3), Κυριακή της Αποκριάς (14/3) και Καθαρά Δευτέρα (15/3) εν μέσω lockdown.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά η περαιτέρω έξαρση της πανδημίας, εκτάκτως αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, στην καθιερωμένη σύσκεψη της επιτροπής του ΕΟΔΥ, θα συμμετέχει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.