Κορονοϊός: Δραματική η κατάσταση στην Αττική - Τι θα γίνει με λιανεμπόριο, σχολεία

Κορονοϊός: Δραματική η κατάσταση στην Αττική - Τι θα γίνει με λιανεμπόριο, σχολεία

Δραματική η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς η μετάδοση του κορονοϊού στην κοινότητα δείχνει να παίρνει διαστάσεις...

Η λήψη έκτακτων νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ώστε να μην χαθεί ο μερικός -έστω- έλεγχος κρίνεται άκρως επιβεβλημένη και φαίνεται πως η κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι δεν θα αρκεστούν μόνο στον περιορισμό της κυκλοφορίας από Δήμο σε Δήμο.

Το μεγάλο ερωτηματικό έχει να κάνει με το πώς θα αντιμετωπιστεί η είσοδος δεκάδων ασθενών καθημερινά στα νοσοκομεία της Αττικής, αλλά και της συνεχούς αύξησης του αριθμού των διασωληνωμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός ακόμη και καθολικού lockdown στα μέσα Μαρτίου, αν μέχρι τότε η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί. Οσο για λιανεμπόριο και σχολεία, όλα δείχνουν πως ταυτόχρονο άνοιγμά τους στην Αττική, δεν πρόκειται να υπάρξει αν προηγουμένως δεν μειωθούν οι σημερινοί δείκτες κατά 50% τουλάχιστον...

Την κρισιμότητα της κατάστασης περιέγραψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ζητώντας την επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ και τη διαχείριση του συνόλου των ΜΕΘ «αποκλειστικά από το δημόσιο σύστημα υγείας».

«Η κατάσταση θυμίζει πόλεμο»

«Η κατάσταση θυμίζει πόλεμο. Στο Αττικό είναι επικίνδυνη η διαχείριση των περιστατικών κορονοϊού. Στη χθεσινή εφημερία γέμισαν οι κλινικές κορονοϊού, βραχείας (νοσηλείας). Νοσηλεύουν θετικά περιστατικά και ύποπτα κρούσματα στην παθολογική κλινική που υπάρχουν 19 ασθενείς άλλων παθήσεων και μάλιστα κάποιοι αιματολογικοί ασθενείς. Έχουμε ήδη 9 ασθενείς που κόλλησαν. Χρησιμοποιούν τους ίδιους χώρους με κίνδυνο διασποράς του ιού. Χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους, περιστατικά κορονοϊού με άλλων παθήσεων. Είναι και ευχαριστημένη η διοίκηση του Αττικού που αναπτύχθηκαν μόνο 41 ράντζα χθες στην εφημερία!», ανεφερε ο κ. Γιαννάκος.

«Να επισημάνω σήμερα το πρωί κατά την επίσκεψή μου στο Αττικό, με πλησίασαν συνάδελφοι κατάκοποι και ιδρωμένοι από την ένταση της δουλειάς τη νύχτα, να μου πουν για την αδικία της μη ένταξής μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Επίσης, μία συνάδελφος μου είπε ότι μπορώ να βγω και σήμερα στη σύνταξη, αλλά δεν θα λιποτακτήσω, δεν θα αφήσω μόνος τους συναδέλφους. Και αυτό το κάνουν πράξη 5.000 συνάδελφοι που δικαιούνται σύνταξη», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Κατά τον κ. Γιαννάκο, για να αρθεί το lockdown πρέπει να αυξηθούν τα τεστ.

«Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται ολόκληρες οικογένειες με κορονοϊό, πολλοί εργαζόμενοι από τις ίδιες δουλειές, από γηροκομεία που βαπτίζονται γενικές κλινικές και έτσι δεν έγινε εμβολιασμός. Για παράδειγμα, το νοσοκομείο της Άρτας γέμισε με 25 περιστατικά κορονοϊού, όταν την περασμένη εβδομάδα είχε 3 ασθενείς. Ήδη 2 ασθενείς μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων και ετοιμάζουν άλλη μία κλινική κορονοϊού, ενώ ΜΕΘ covid δεν έχουν».

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής

«Οι ΜΕΘ στην Αττική είναι γεμάτες. Άνοιξαν προχθές 9 κλίνες στο «Αγία Όλγα» με μετατροπή γενικής και γέμισαν», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας τα εξής:

- 14 κλίνες στον «Ερυθρό Σταυρό» επίσης με μετατροπή, γέμισαν οι 12.

- Στο ΚΑΤ αυξήθηκαν σε 28 και σε δύο ημέρες νοσηλεύονται 26.

- Στον «Ευαγγελισμό» πρόσθεσαν 2 κλίνες, στη ΜΑΦ γεμάτα όλα.

- Στο «Σωτηρία» έχουν αυτή τη στιγμή 3 κλίνες κενές, σε λίγο θα γεμίσουν.

- Στο «Αττικό» δώσανε σήμερα 10 νέες κλίνες ΜΕΘ, με μετατροπή της γενικής και ήδη γέμισαν οι 3 κλίνες. Η εκτίμηση είναι ότι έως αύριο δεν θα υπάρχει καμία. Το «Αττικό» έμεινε με 5 κλίνες γενικής ΜΕΘ.

ΚΑΤ: 26 ασθενείς στις 28 κλίνες.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 ασθενείς στις 14 Κλίνες.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 15 ασθενείς στις 16 κλίνες.

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 9 ασθενείς στις 9 κλίνες.

ΣΩΤΗΡΙΑ: 81 ασθενείς στις 84 κλίνες.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 46 ασθενείς στις 46 κλίνες

ΝΜΙΤΣ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες

ΕΛΠΙΣ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: από απόγευμα 4 κλίνες ΜΕΘ διαθέσιμες.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες.

ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 ασθενείς στις 17 κλίνες.

ΑΤΤΙΚΟ: 36 ασθενείς στις 43 κλίνες.

ΚΕΝΕΣ: 19.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr