Απαγόρευση κυκλοφορίας - SMS στο 13033: Οι αλλαγές στους κωδικούς 2, 3, 4 και 6

Απαγόρευση κυκλοφορίας - SMS στο 13033: Οι αλλαγές στους κωδικούς 2, 3, 4 και 6

Αλλαγές στους κωδικούς 2, 3, 4 και 6 στα SMS μετακίνησης όπως και την απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ η Ελλάδα χωρίζεται πια μόνο σε «κόκκινες» και «βαθιά κόκκινες» περιοχές. 

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας στην καθιερωμένη ενημέρωση ανακοίνωσε τα μέτρα για την στήριξη των νοσοκομείων και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς έκανε γνωστά σκληρότερα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς της COVID-19 με άμεση ισχύ από σήμερα, Πέμπτη 4 Μαρτίου (ενόψει και της Τσικνοπέμπτης) και διάρκεια μέχρι και την Τρίτη 16 Μαρτίου (μετά και την Καθαρά Δευτέρα).

Τι ισχύει με τα SMS στο 13033

Συγκεκριμένα, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, αναπροσαρμόζονται οι κωδικοί για τις μετακινήσεις μας με τους κωδικούς μέσω SMS στο 13033.

Αρχικά, όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς:

Η μετακίνηση που γίνεται με τον κωδικό 2 για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, συνεργείο, ΚΤΕΟ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, θα γίνεται μόνο εντός του δήμου κατοικίας ή εντός ακτίνας 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Για τη μετακίνηση με τον κωδικό 3 και μόνο στο σκέλος που αφορά τις τράπεζες, αυτή θα γίνεται μόνο εντός δήμου ή εντός 2 χιλιομέτρων.

Στις μετακινήσεις με κωδικό 4 για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο, τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις.

Στη μετακίνηση με κωδικό 6 για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, αυτή θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο.

«Ως προς το SMS 6 που αφορά σωματική άθληση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά πεζή ή με ποδήλατο, Δεν θα μπορεί δηλαδή κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή την μοτοσικλέτα του και να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτες το κατοικίδιο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Survivor Spoiler - Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest