Κορονοϊός: Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής! Σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε εφαρμογή...

Κορονοϊός: Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής! Σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε εφαρμογή...

Μεγάλη αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Αττικής – Φεύγουν οι πρώτοι 30 ασθενείς από Αθήνα για το νοσοκομείο Χαλκίδας - Κρίσιμες οι επόμενες μέρες

Με σφοδρότητα χτυπάει το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τις απλές κλίνες νοσηλείας και τις ΜΕΘ να βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο.

Στην Αττική που δέχεται τους μεγαλύτερους κραδασμούς από την πανδημία, πάνω από 1600 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλινικές κορονοϊού και 466 είναι διασωληνωμένοι, με την πληρότητα στις ΜΕΘ covid να αγγίζει πλέον το 95%.

Το νέο «ξέσπασμα» της επιδημίας στην Αττική μέσα στον Μάρτιο, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χιλιάδες νοσηλείες, καθώς οι μολύνσεις είναι πιθανόν να εξελιχθούν σε νοσηλείες την προσεχή εβδομάδα.

Την ανθεκτικότητα του συστήματος υγείας απειλεί και η ισχυρή παρουσία της βρετανικής μετάλλαξης στην Αττική, καθώς μολύνει ταχέως αλλάζοντας τα δεδομένα της μετάδοσης του κορονοϊού.

Οι υγειονομικές Αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, θέτοντας σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη μεταφορά ασθενών (περιστατικά non Covid) από την Αθήνα σε νοσοκομεία της επαρχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίεςτις επόμενες ώρες περίπου 30 ασθενείς από νοσοκομεία της Αθήνας θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ενώ η ίδια διαδικασία αναμένεται να ακολουθηθεί και τις επόμενες μέρες και σε άλλα νοσοκομεία της επαρχίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr