Απαγόρευση κυκλοφορίας: Προσοχή στη μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ και τράπεζα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Προσοχή στη μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ και τράπεζα

Απαγόρευση κυκλοφορίας:  Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες πραγματοποιούνται μόνο εντός του οικείου δήμου των κατοίκων, ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη 16 Μαρτίου έχουν τεθεί σε ισχύ τα νέα αυστηρότερα μέτρα που προβλέπουν σημαντικές αλλαγές στους κωδικούς μετακίνησης στο SMS 13033 και στη μετακίνηση εκτός Δήμου.

Eιδικότερα, οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες πραγματοποιούνται μόνο εντός του οικείου δήμου των κατοίκων, ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας. Στο ίδιο πλαίσιο απαγορεύονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο.

Παράλληλα, οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο επιτρέπονται μόνο πεζοί ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο. Επιτρέπονται ωστόσο, οι μετακινήσεις σε άλλους δήμους για λόγους υγείας και εργασίας, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας σε άτομο που έχει ανάγκη, οι αστυνομικοί μπορούν να ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Συγκεκριμένα όσον αφορά στις μετακινήσεις ισχύουν οι παρακάτω τροποποιήσεις:

Στο SMS στο 13033 με κωδικό 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

  • Στο SMS στο 13033 με κωδικό 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, επίσης η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.
  • Στο SMS στο 13033 με κωδικό 4, που αφορά στην περίπτωση της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, τα ελεγκτικά όργανα εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του sms.
  • Στο SMS στο 13033 με κωδικό 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν επιτρέπεται κανείς σε όλη την χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή την μοτοσυκλέτα του, προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.
  • Στο 13033 με κωδικό 6 δεν υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός για όσους θέλουν να περπατήσουν ή να κάνουν ποδήλατο, απλώς δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν όχημα για να μετακινηθούν στον προορισμό τους.
  • Επίσης, κάθε πολίτης μπορεί να μετακινηθεί εκτός δήμου για να επισκεφτεί τον γιατρό του αρκεί να έχει ένα αποδεικτικό email, το οποίο θα βεβαιώνει το ραντεβού του.
  • Σημειώνεται, επίσης, ότι δεν ισχύει η απαγόρευση για μετακίνηση προς συνεργείο αυτοκινήτων και ΚΤΕΟ που βρίσκεται εκτός δήμου.
  • Στη περίπτωση που κάποιος θέλει να μετακινηθεί εκτός του δήμου του, από και προς τον χώρο εργασίας του, πρέπει να φέρει μαζί του τη βεβαίωση μετακίνησης εργαζομένου.

Survivor Spoiler - Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest