Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μέχρι που μπορείτε να... φτάσετε για τη λαγάνα - Πόσο κοστίζει

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μέχρι που μπορείτε να... φτάσετε για τη λαγάνα - Πόσο κοστίζει

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Δύσκολα κούλουμα και φέτος, αφού το μόνο που θυμίζει Καθαρά Δευτέρα είναι ο χαρταετός που θα πετάξετε στη γειτονιά και το σαρακοστιανό πλούσιο τραπέζι.

Κατά τ' άλλα θα είναι μια ήσυχη Καθαρά Δευτέρα οικογενειακή. Όμως αυτό που κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει ούτε ο ίδιος ο κορονοϊός είναι τα σαρακοστιανά εδέσματα και τη παραδοσιακή λαγάνα.

Την οποία όμως θα πρέπει να προμηθευτείτε από ένα κατάστημα που βρίσκεται σχετικά κοντά σας. Είτε στα 2χλμ από το σπίτι σας είτε από το Δήμο, στον οποίο ανήκετε, καθώς και σήμερα Καθαρά Δευτέρα βρίσκονται σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι για να μεταβείτε στο φούρνο ή σε κάποιο ψιλικατζίδικο που είναι ανοιχτό σήμερα, θα πρέπει να στείλετε τον κωδικό 2 στο 13033.

Πόσο όμως θα κοστίσει η λαγάνα;

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο θα κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα, ήτοι από 2,20 ευρώ έως και 3 ευρώ ανά τεμάχιο, παρά την αύξηση στις πρώτες ύλες έως και 20%.

Μπορεί να υπάρχουν οι πολύ αυστηροί περιορισμοί, ωστόσο, και φέτος θα ζυμωθούν και θα ψηθούν πάνω από 450.000 λαγάνες συνολικά στη Θεσσαλονίκη, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας», Έλσα Κουκουμέρια.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι αρκετοί φούρνοι θα χρησιμοποιήσουν και εταιρείες «ντελίβερι» προκειμένου να κάνουν παράδοση της λαγάνας κατ’ οίκον και συμπλήρωσε ότι για αυτούς που θα μεταβούν στα καταστήματα «θα τηρούνται όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό και θα υπάρχουν αποστάσεις ασφαλείας, εάν σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρηθούν ουρές».

Σημειώνοντας ότι οι πρώτες λαγάνες θα βγουν ζεστές από τους φούρνους τα ξημερώματα, η κ. Κουκουμέρια τόνισε ότι στις προτιμήσεις των Θεσσαλονικέων παραμένει πρώτη επιλογή η παραδοσιακή, παρά το γεγονός ότι παρασκευάζονται και άλλες, όπως μεταξύ άλλων, με ελιά και λιαστή ντομάτα.

Survivor Spoiler - Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest