Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αλλαγές στη βόλτα μας το Σαββατοκύριακο - Δείτε τι αλλάζει

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αλλαγές στη βόλτα μας το Σαββατοκύριακο - Δείτε τι αλλάζει

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σκέψεις για άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, κατάργηση του πλαφόν των δύο χιλιομέτρων, περιορισμό μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα από τις 9 το βράδυ και άνοιγμα των κομμωτηρίων περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα μέτρα για τη σταδιακή άρση του lockdown που μελετούν οι επιδημιολόγοι.

Για να αποφευχθεί με κάθε τρόπο ο συγχρωτισμός πολλών ανθρώπων σε πλατείες, οι ειδικοί μελετούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις ώστε να εκμεταλλευθούν την βελτίωση του καιρού και να ωθήσουν τους πολίτες να βγουν από τα σπίτια τους όπου διαπιστώνεται η πραγματοποίηση φιλικών συγκεντρώσεων στις οποίες εξαπλώνεται ο κορονοϊός.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται το άνοιγμα των ανοιχτών αρχαιολογικών χώρων. Πολύ πιθανό θεωρείται να καταργηθεί ο περιορισμός της μετακίνησης σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από το σπίτι και εντός των ορίων του δήμου κατοικίας.

Επίσης, μελετάται ακόμη η απαγόρευση κυκλοφορίας να γίνεται από τις 9 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα όπως δηλαδή ισχύει για τις καθημερινές, αντί τις 19:00 που ισχύει σήμερα.

Τα κομμωτήρια επίσης θεωρείται βέβαιο ότι θα ανεβάσουν ρολά στις 22 του μήνα, αφού αυτό θα γίνεται με κανόνες υγιεινής και ραντεβού όπως το απέδειξαν οι επαγγελματίες του χώρου και τις προηγούμενες φορές που επαναλειτούργησε η αγορά.

Όσο αφορά το λιανεμπόριο η συζήτηση για το πότε και πώς θα ανοίξει μετατίθεται για την επόμενη Παρασκευή, ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων, ενώ η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων πάει ακόμη πιο πίσω.

Και ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι εφόσον υπάρξει και η σχετική εισήγηση από την Επιτροπή των Ειδικών του υπουργείου Υγείας που συνεδριάζει την Παρασκευή, θα καταργηθεί η διαδημοτική απαγόρευση, ενώ θα παραμείνει η απαγόρευση από νομό σε νομό.

«Θέλουμε να απλώσουμε την ημέρα και πρέπει να βρεθούν οι εστίες κοινωνικής αποσυμπίεσης» συμπλήρωσε ο κ. Γεραπετρίτης κάτι που σημαίνει ότι ανοίγουν πάρκα και αρχαιολογική χώροι καθώς όπως συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας «ότι είναι υπαίθριο θα αξιοποιηθεί. Πρέπει να αποφορτιστεί ο συγχρωτισμός».

Παράλληλα, σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι η κυβέρνηση βλέπει θετικά το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής και ζήτησε «λίγες εβδομάδες υπομονή», ενώ κάτι παραπάνω από σίγουρα θεωρείται η επιμήκυνση της ώρας απαγόρευσης τα Σαββατοκύριακα και από τις 19:00 να πάει στις 21:00.

Με σχέδιο και συστηματικά πρέπει να ανοίξουν και οι υπόλοιποι πυλώνες όπως τα σχολεία και ειδικότερα είπε τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Survivor Spoiler - Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest