Απίστευτες εικόνες στο Λουτράκι - Τι έβλεπαν στη θάλασσα για ώρες

Απίστευτες εικόνες στο Λουτράκι - Τι έβλεπαν στη θάλασσα για ώρες

Πολλά δελφίνια εντοπίστηκαν να κολυμπούν για ώρες, κοντά στην στεριά στο Λουτράκι, καθώς ήθελαν να δείξουν ότι ένα μικρό δελφινάκι βρισκόταν σε κίνδυνο.

Ο περιορισμός των μετακινήσεων λόγω κορονοϊού έδωσε ανάσα και χώρο στην άγρια ζωή της χώρας μας και ειδικά στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Άγρια ζώα επιστρέφουν σε τόπους, που μέχρι πρότινος δεν ήταν διαθέσιμοι για αυτά, λόγω της ανθρώπινης παρουσίας. Γεγονός ωστόσο το οποίο, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι θα είναι πρόσκαιρο.

Θα μπορούσαμε να μιλάμε για εντυπωσιακές εικόνες που καταγράφηκαν από τις βόλτες των δελφινιών το πρωί του Σαββάτου στο όμορφο Λουτράκι.

Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν «μαγικές εικόνες» με τα δελφίνια να κολυμπούν στον Κορινθιακό Κόλπο, χωρίς κανείς να ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει. Χωρίς να έχει αντιληφθεί κανείς την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στον πάτο της θάλασσας.

Δυστυχώς τα δελφίνια προειδοποιούν ότι ένας δικός τους βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ελεύθερος δύτης που βούτηξε στο σημείο, εντόπισε νεκρό ένα μικρό δελφινάκι, το οποίο είχε μπλεχτεί σε δίχτυα. Προφανώς τα υπόλοιπα δελφίνια προσπάθησαν αλλά δεν μπόρεσαν να το σώσουν και κολυμπούσαν τριγύρω προσπαθώντας να εκπέμψουν σήμα κινδύνου, sos.

Συγκλονίζει η περιγραφή του ελεύθερου δύτη

«Βούτηξα στη θάλασσα και εντόπισα στον πάτο, φουσκωμένο και γυρισμένο ανάποδα το μικρό δελφινάκι, μπλεγμένο στα δίχτυα ψαράδων. Δυστυχώς οι ψαράδες λόγω της καραντίνας αφήνουν τα δίχτυα τους ασυνείδητα και εγκληματικά όπου να ναι…

Λόγω του ανέμου που έπνεε στην περιοχή τις προηγούμενες μέρες, του «μαΐστρου», τα νερά μέσα στη θάλασσα είναι θολά.. Το δελφινάκι μπλέχτηκε στα δίχτυα των ασυνείδητων και βρήκε τραγικό τέλος..

Τα άλλα κολυμπούσαν γύρω του, δεν φεύγουν, μένουν εκεί, είναι σαν να φωνάζουν «βοήθεια».