Χάνει τον ύπνο του ο Ερντογάν - Δείτε το θηριώδες αεροπλανοφόρο στη Σούδα

Χάνει τον ύπνο του ο Ερντογάν - Δείτε το θηριώδες αεροπλανοφόρο στη Σούδα
zarpanews

Στη βάση της Σούδας στα Χανιά έφτασε το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χάνει τον ύπνο του.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου, εισήλθε στον κόλπο της Σούδας το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS DWIGHT D. EISENHOWER».

Το αεροπλανοφόρο έπλευσε στην Ανατολική Μεσόγειο και στη δύναμη συνοδείας του είχε ενταχθεί και η ελληνική φρεγάτα «Ψαρά», ενώ πραγματοποιήθηκαν αεροναυτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή και υποβρυχίων αλλά και της ΠΑ.

Την Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο αεροπλανοφόρο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Σούδα είναι ο μοναδικός ναύσταθμος της Μεσογείου που έχει δυνατότητα φιλοξενίας αεροπλανοφόρου αφού διαθέτει τον προβλήτα Κ-14.

Το USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) (γνωστό ανεπίσημα ως «Ike») είναι ένα αεροπλανοφόρο πυρηνικής ενέργειας. Το πλοίο, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το 1977, είναι το δεύτερο από τα δέκα πλοία κλάσης Nimitz που βρίσκονται σε υπηρεσία και είναι το πρώτο πλοίο που πήρε το όνομά του από τον 34ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Dwight D. Eisenhower.

Από την έναρξη λειτουργίας του συμμετείχε σε αποστολές, συμπεριλαμβανομένης της Επιχείρησης Eagle Claw κατά τη διάρκεια της κρίσης ομήρων του Ιράν το 1980, καθώς και του Πολέμου του Κόλπου στη δεκαετία του 1990, και πιο πρόσφατα για την υποστήριξη στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 90 αεροσκαφών διάφορων τύπων, ενώ το πλήρωμά του φτάνει τα 5.600 άτομα.