Απαγόρευση κυκλοφορίας: Η πιο κρίσιμη μέρα για άνοιγμα σχολείων, καταστημάτων, μετακινήσεων

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Η πιο κρίσιμη μέρα για άνοιγμα σχολείων, καταστημάτων, μετακινήσεων

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έπειτα από καιρό φαίνεται πως παρουσιάζεται σχετική μείωση στον αριθμό των εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της χώρας, εξέλιξη η οποία αν συνεχιστεί, θα δώσει επιτέλους και το πράσινο φως για την επανεκκίνηση της οικονομίας και το άνοιγμα ορισμένων κλάδων όπως το λιανεμπόριο, η εστίαση και ο τουρισμός.

Για να πραγματοποιηθεί όμως αυτό και η χώρα να κάνει το επόμενο βήμα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο αριθμός των εισαγωγών και των διασωληνωμένων τις επόμενες 2 εβδομάδες να μην παρουσιάσει αύξηση για να αποσυμπιεστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι ΜΕΘ που είναι γεμάτες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, η Τετάρτη 31 Μαρτίου, θα είναι μια κρίσιμη ημέρα, καθώς η επιτροπή των ειδικών θα θέσει επί τάπητος όλα τα δεδομένα για την πανδημία και θα συνεδριάσει προκειμένου να δώσει συγκεκριμένες εισηγήσεις στην κυβέρνηση, η οποία και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Eλπίδα για το επόμενο διάστημα, ώστε να αποσυμφοριστεί η κατάσταση, είναι τα περίπου 1.200.000 εμβόλια που θα φτάσουν στην Ελλάδα, αλλά και τα self tests που θα είναι υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους στην εστίαση, τον τουρισμό και το λιανεμπόριο.

Η πραγματοποίησή τους, συνδυαστικά φυσικά με τα εμβόλια, θα οδηγήσει και στο επόμενο στάδιο. Αλλωστε το άνοιγμα του τουρισμού, που αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά κυρίως με τουρίστες από το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα πρέπει να φέρει και την λειτουργία της εστίασης.

Survivor Spoiler - Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest