Απαγόρευση κυκλοφορίας: Εφιάλτης! Πόσα κρούσματα θα έχουμε με τα self tests;

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Εφιάλτης! Πόσα κρούσματα θα έχουμε με τα self tests;

Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Μαύρα» ρεκόρ συνεχίζει να σπάει η πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε αυστηρό lockdown.

Τα κρούσματα εκτοξεύτηκαν σήμερα στα 4.340, οι διασωληνωμένοι έφθασαν τους 741, ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, ενώ οι νεκροί ξεπέρασαν τις 8.000.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης θετικότητας σήμερα, με 65.979 τεστ έφτασε στο 6,5. Πάνω δηλαδή από το 4 που έχουν θέσει οι επιστήμονες ως όριο συναγερμού, αλλά σταθεροποιημένος κοντά στο 6, όπως είναι εδώ και αρκετές ημέρες.

Τι θα συμβεί όμως όταν μπουν στο παιχνίδι και τα self test.

Η εκτίμηση των επιστημόνων, όπως αποκάλυψε το MEGA είναι ότι από τη στιγμή που θα έχουμε περίπου 150.000 τεστ την ημέρα θα έχουμε από 8 έως 10 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα.

Αυτόν τον αριθμό θα βλέπουμε από την επόμενη Δευτέρα ενδεχομένως ή Τρίτη όταν θα αρχίσουν τα τεστ.

Άρα αυτός είναι ένας αριθμός οποίος θα μπαίνει πια στη ζωή μας, θα ξεχάσουμε τα 2 3.000 ή τέσσερις σήμερα που είναι ρεκόρ και θα έχουμε άλλα δεδομένα.

Αυτό είναι ουσιαστικά το νέο μοντέλο, εδώ θα έχουμε μια αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας πια σε αυτό το νέο μοντέλο.

Το νέο μοντέλο θα έχει μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας θα έχει μέτρα αποσυμπίεσης, καθώς θα ανοίξει η αγορά, θα ανοίξουν και τα σχολεία, ενώ θα ανοίξει και η εστίαση. Έτσι εκτιμάται ότι θα υπάρχει καλύτερη εφαρμογή των μέτρων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA θα έχει μικρότερη βαρύτητα ο αριθμός των κρουσμάτων, καθώς πλέον οι ειδικοί δεν θα κοιτούν τα κρούσματα, αλλά τα ποιοτικά του στοιχεία.