Ποια μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από Δευτέρα: Πόσες ώρες μπορούμε να ψωνίζουμε - Ανοίγουν τα mall;

Ποια μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από Δευτέρα: Πόσες ώρες μπορούμε να ψωνίζουμε - Ανοίγουν τα mall;

Lockdown: Το 13032 μπαίνει στη ζωή μας και ισχύει για 3 ώρες καθημερινά από Δευτέρα 5 Απριλίου

Tη Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγει το λιανεμπόριο με SMS στο 13032, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανακοινώθηκε οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους με τη χρήση του συγκεκριμένου κωδικού αυστηρά για 3 ώρες και μόνο μία φορά ανά 24ωρο.

Ο αριθμός 13032 έχει δημιουργηθεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, με στόχο να ελέγξει τη μετακίνηση των πολιτών σε καταστήματα λιανεμπορίου. Στον συγκεκριμένο αριθμό μπορεί κάποιος να στέλνει το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση και θα λαμβάνει μήνυμα που αναφέρει: «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα».

Συγκεκριμένα με το SMS στο 13032 θα επιτρέπεται το click away αλλά και το click in shop στα καταστήματα αλλά όχι στα εμπορικά κέντρα και τα mall, ενώ θα ισχύει και ο κανόνας του ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά μέτρα με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση. Στα καταστήματα οι πολίτες θα πρέπει να φορούν τις απαραίτητες μάσκες και να τηρούν τις ασφαλείς αποστάσεις και τους κανόνες υγιεινής.

Για ακόμα μία εβδομάδα τουλάχιστον θα παραμείνουν κλειστά τα outlet και τα Mall καθώς το άνοιγμά τους θα εξαρτηθεί από τα κρούσματα κορονοϊού που θα υπάρχουν.

Παραδείγματα για τα μαγαζιά που θα είναι ανοιχτά και πώς θα λειτουργούν

  • Ολα τα καταστήματα που είναι στην οδό Ερμού και είναι μικρά
  • Ενα άτομο ανά 25 τ.μ. και 20 στο σύνολο, αν είναι μεγαλύτερο το κατάστημα
  • Ολα τα συνοικιακά καταστήματα σε άλλες περιοχές της Αττικής και όχι μόνο
  • Ανοιχτά θα είναι και καταστήματα όπως ο Κωτσόβολος, αρκεί να μην είναι μέσα σε εμπορικό κέντρο γιατί τότε θα είναι κλειστό το συγκεκριμένο κατάστημα