Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έκπληξη! Σε ποιες περιοχές ανοίγουν τα Mall και τα εμπορικά;

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έκπληξη! Σε ποιες περιοχές ανοίγουν τα Mall και τα εμπορικά;
Pixabay

Καταστήματα - Lockdown: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τη λειτουργία των καταστημάτων από Δευτέρα 5 Απριλίου και έκρυβε μία... έκπληξη.

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκαν τα νέα μέτρα που θα ισχύουν και σύμφωνα με αυτό, στις «κόκκινες» περιοχές επιτρέπεται η λειτουργία εμπορικών κέντρων, εκπτωτικών καταστημάτων (outlet), εκπτωτικών χωριών και shop in a shop.

Αυτές οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν μόνο με τη μέθοδο click away, δηλαδή για παραλαβή εκτός καταστήματος, με ραντεβού. Η απόφαση αυτή δεν αφορά τις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», ανάμεσά τους και τη Αττική.

Το ΦΕΚ περιλαμβάνει τα μέτρα με τα οποία θα ανοίξει τη Δευτέρα το λιανεμπόριο στις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο» και οριστικοποιεί ότι αυτό δεν θα ισχύσει στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας.

Υπενθυμίζεται ότι στις υπόλοιπες περιοχές που είναι στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με τις μεθόδους click away και click inside.

Στην πρώτη περίπτωση, οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν κάνει παραγγελία και να έχουν λάβει από το κατάστημα είτε το ηλεκτρονικό αποδεικτικό της αγοράς είτε SMS με τα στοιχεία της επιχείρησης και το χρονικό διάστημα για την παραλαβή.

Και για να μεταβεί κάποιος στο κατάστημα θα πρέπει να έχει στείλει SMS στο 13032 και να έχει λάβει μήνυμα επιβεβαίωσης.

Ποιες περιοχές είναι σε «κόκκινο» και ποιες σε βαθύ «κόκκινο»

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν οι ακόλουθες περιοχές:

Η Περιφέρεια Αττικής.

Οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Δήμος Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Δήμος Χίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ο Δήμος Ανωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και ο Δήμος Χανίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Δήμος Ιωαννιτών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο Δήμος Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Ο Δήμος Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και ο Δήμος Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Δήμος Σκιάθου της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων και ο Δήμος Καρδίτσας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Και οι Δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και ο Δήμος Γρεβενών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Επίσης, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου εντάσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς/

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο δηλαδή, εντάσσεται και ο Δήμος Σερρών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Επίσης, στο βαθύ κόκκινο ανεβαίνει ο Δήμος Κόνιτσας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, εντάσσεται και ο Δήμος Σκύρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Στο ίδιο επίπεδο, δηλαδή στο βαθύ κόκκινο, εντάσσεται και ο Δήμος Αστυπάλαιας της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου που έχει 18 ενεργά κρούσματα, όταν στις 23 Μαρτίου είχε 7 και το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν είχαν εντοπιστεί κρούσματα στο νησί.

Επίσης, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάσσεται ο Δήμος Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, κατεβαίνουν, δηλαδή εντάσσονται και η Λέρος και η Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του Δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Βγαίνουν από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, από το βαθύ κόκκινο, και εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, στο κόκκινο, μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων οι εξής περιοχές:

Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν μειωθεί κατά 34,2%, η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, όπου τα ενεργά κρούσματα παρουσιάζουν σημαντικότατη μείωση και ο Δήμος Μετσόβου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν και εκεί μειωθεί.

Μπαίνουν σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, η Τοπική Κοινότητα Διστράτου του Δήμου Κόνιτσας και ο καταυλισμός Ρομά της Τοπικής Κοινότητας Περάματος του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς και η Δημοτική Κοινότητα Λέκα του Δήμου Δυτικής Σάμου.

Survivor Spoiler - Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest