Απαγόρευση μετακίνησης ή Πάσχα στο χωριό;

Απαγόρευση μετακίνησης ή Πάσχα στο χωριό;

Πάσχα: Στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο αλλά και στη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων του σκληρού lockdown αναφέρθηκε ο καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Με το Πάσχα να πλησιάζει, πολύς κόσμος θέλει να μεταβεί στο χωριό για μια «ανάσα» ωστόσο ακόμη δεν έχουν ξεκλειδώσει οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Ο καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως αν τα πράγματα πάνε καλά και υπάρξει αποκλιμάκωση «θα μπορούσε με έλεγχο - τεστ να γίνονται μετακινήσεις το Πάσχα».

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωί του Σαββάτου έφτασε στην Αττική η πρώτη παρτίδα με τα self tests που θα διατεθούν στα φαρμακεία από την Τετάρτη.

O κ. Χατζηχριστοδούλου ανέφερε πως αν θεωρηθεί ότι η κορύφωση έγινε την προηγούμενη βδομάδα χρειαζόμαστε περίπου 4 βδομάδες αποκλιμάκωσης, άρα «θα φτάσουμε το Πάσχα».

«Τα μέτρα δεν τηρούνταν έτσι και αλλιώς. Δεν υπήρχε και μεγάλη επιτήρηση για τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Γι' αυτό τον λόγο πήρε αυτή την απόφαση η κυβέρνηση. Θεωρώ ότι είναι μια βαλβίδα εκτόνωσης χρειάζεται και αυτό. Πρέπει όμως να μην το παρακάνουμε γενικώς και να καταλάβουμε ότι μεταδίδεται εξίσου καλά και σε εξωτερικούς χώρους», πρόσθεσε.

Για το «μπλόκο» στο λιανεμπόριο στην Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, εξήγησε πως είναι δυναμική η εξέλιξη του ιού και η απόφαση των ειδικών δεν ελήφθη «ελαφρά τη καρδία» καθώς έγινε μελέτη των νέων δεδομένων των νοσηλειών.

Σχετικά με τα εμπορικά κέντρα σημείωσε πως είναι χώροι υψηλού κινδύνου ενώ τα επιδημιολογικά δεδομένα καθορίζουν και τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων, ενώ το άνοιγμα των δραστηριοτήτων θα γίνεται σταδιακά ανά επτά ημέρες αν το επιτρέπουν τα στοιχεία της πανδημίας.

Survivor Spoiler - Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest