Κρούσματα σήμερα: Ορατό νέο ρεκόρ με 5.000 κρούσματα την Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Κρούσματα σήμερα: Ορατό νέο ρεκόρ με 5.000 κρούσματα την Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Κρούσμστα: Δεν πάει καθόλου καλά η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και τα κρούσματα ενδέχεται σήμερα να καταγράφουν νέο αρνητικό ρεκόρ σπάζοντας ακόμα και το φράγμα των 5.000...

Η Τρίτη είναι παραδοσιακά η μέρα που γίνονται τα περισσότερα τεστ σε εβδομαδιαία βάση, για να ελεγθεί η διασπορά και η εξέλιξη της δράσης του κορονοϊού στην κοινότητα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα πρώτα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ, μέχρι και τις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης ο αριθμός των επιβεβαιωμένων τεστ ξεπερνούσε τα 3.700, κάτι που σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε ένα συνολικό αριθμό λίγο κάτω ή ακόμα και ελαφρώς πάνω από τα 5.000.

Και πλέον, όλα δείχνουν πως τις αμέσως επόμενες μέρες θα δούμε την κορύφωση της καμπύλης, με αρκετούς λοιμωξιολόγους να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί και να εκφράζουν φόβους ακόμα και για περισσότερους από 900 διασωληνωμένους κοντά στο Πάσχα.

Σημειώνεται, τέλος, πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε συνδυασμό και με το άνοιγμα των Λυκείων ενδέχεται να επιβαρύνει περαιτέρω την κατάσταση, με τους ειδικούς να περιμένουν πραγματική μείωση των κρουσμάτων μετά το Πάσχα και δραστικό περιορισμό του τρίτου κύματος της πανδημίας στα μέσα Μαΐου.