Απαγόρευση κυκλοφορίας: SMS 13033 - Ποιες ώρες «έχουμε ελευθέρας»;

Απαγόρευση κυκλοφορίας: SMS 13033 - Ποιες ώρες «έχουμε ελευθέρας»;

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μπορεί κάποια μέτρα του lockdown να έχουν χαλαρώσει, ωστόσο η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας και κατά συνέπεια το lockdown συνεχίζουν να υφίσταται.

Σήμερα, Κυριακή οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται από τις 5:00 μέχρι τις 21:00, καθώς από εκείνη την ώρα ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Επομένως, οι πολίτες σήμερα, Κυριακή (11/04) μπορούν να κάνουν τις βόλτες τους ή τα ψώνια τους στα σούπερ μάρκετ, τα οποία είναι ανοιχτά, έως τις 21:00, αν δεν θέλουν να δεχθούν πρόστιμο.

Με τους κωδικούς στο SMS 13033 βγαίνουμε και σήμερα από το σπίτι.

 • Οι κωδικοί μετακίνησης ισχύουν κανονικά και η αλλαγή αφορά τον κωδικό 6. Με αυτόν μπορείτε να μετακινηθείτε από Δήμο σε Δήμο.
 • Με τον κωδικό 2 μπορείτε να επισκεφτείτε σούπερ μάρκετ, αλλά εντός του Δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το σπίτι.
 • Επίσης, αν έχετε κλείσει ραντεβού σε κατάστημα λιανικής μπορείτε να μετακινηθείτε με κενό SMS στο 13032.
 • Αν πάλι θέλετε να πάτε σε κομμωτήριο, πρέπει να στείλετε κωδικό 6 στο 13033.
 • Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

 1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία ή εμβολιασμό COVID-19, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
 2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.
 3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.
 4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
 5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
 6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. Η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και οι πολίτες δεν θα μπορούν να μετακινηθούν με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα για τη συγκεκριμένη κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone GR, Wind). Προκειμένου να κάνουν χρήση της υπηρεσίας 13033 οι πολίτες με συσκευή που έχει κάρτα SIM δικτύου του εξωτερικού, μπορούν να προμηθευτούν μια σύνδεση καρτοκινητού από τα σημεία πώλησης των παρόχων. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της υπηρεσίας 13033 είναι δωρεάν.

Τα μηνύματα του 13033 αφορούν αποκλειστικά σε επιβεβαίωση κατ'εξαιρεση μετακίνησης. Το 13033 δεν στέλνει μηνύματα που παραπέμπουν σε εγκατάσταση λογισμικού ή σε ιστοσελίδα άλλη από το forma.gov.gr

Survivor Spoiler - Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest