Κρούσματα σήμερα: Πότε αναμένεται η μείωση θανάτων και διασωληνωμένων...

Κρούσματα σήμερα: Πότε αναμένεται η μείωση θανάτων και διασωληνωμένων...

Κρούσματα σήμερα: Κορυφώνεται η αγωνία για την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων, καθώς δεν διαφαίνεται ακόμα το... φως στο τούνελ!

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι κατάσταση με τον κορονοϊο στη χώρα μας αφού η διάρκεια του 3ου κύματος είναι μεγαλύτερη από ότι αναμενόταν και οι πίεση που δέχεται το ΕΣΥ πολύ μεγάλη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ακόμα και αν ξεκινήσει τώρα μια σταδιακή μείωση των κρουσμάτων οι ΜΕΘ δεν πρόκειται να «ανασάνουν» πριν από 20 ημέρες περίπου.

Όλα αυτά κάνουν ιδιαίτερο περίπλοκο το παζλ του «ανοίγματος της οικονομίας».

Εν τω μεταξύ η χθεσινή ημέρα ήταν μια από τις χειρότερες ημέρες από την αρχή της πανδημίας για την Ελλάδα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, επιβεβαιώθηκαν 3.833 κρούσματα. Το χειρότερο, ωστόσο, ήταν πως για ένα ακόμα 24ωρο τον τελευταίο μήνα, σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων με 819 ανθρώπους να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν είναι απλά οριακή αλλά ασφυκτική, ενώ το χειρότερο όλων είναι πως αυξάνεται κι ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη μάχη για τη ζωή καθημερινά. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη (15.04), καταγράφηκαν 104 θάνατοι, αριθμός που ήταν ο υψηλότερος για το 2021. Μάλιστα, με την προσθήκη του εν λόγω αριθμού οι νεκροί για τον Απρίλιο έφτασαν στους 1.146 μέσα στο πρώτο 15ήμερο του μήνα.

Το πλέον ανησυχητικό είναι πως ακόμα δεν έχει αρχίσει να υποχωρεί υγειονομικά το «αποτύπωμα» που άφησε ο κορονοϊός στην Ελλάδα πριν από 1015 ημέρες. Για το λόγο αυτό παρατηρείται διαρκώς αυξανόμενος αριθμός διασωληνωμένων. Ενδεικτικό είναι πως μέσα στον Απρίλιο το αρνητικό ρεκόρ «έσπασε» αρκετές φορές, ενώ το τελευταίο τριήμερο αυτό συμβαίνει διαρκώς.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr