Πάσχα στο χωριό: Ο φόβος για μαζική έξοδο από τις πόλεις και τα κρίσιμα επόμενα 24ωρα

Πάσχα στο χωριό: Ο φόβος για μαζική έξοδο από τις πόλεις και τα κρίσιμα επόμενα 24ωρα

Πάσχα στο χωριό: Μετά τα μαζικά κορονοπάρτι στις πλατείες, εκφράζονται ήδη φόβοι για μαζική έξοδο των πολιτών για το Πάσχα στην επαρχία, ακόμα και αν υπάρξει μη άρση της απαγόρευσης μετακίνησης. 

Η επιτροπή των ειδικών θα κληθεί να πάρει αποφάσεις και να εισηγηθεί προς την κυβέρνηση, το αργότερο έως την Παρασκευή, αφού πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να προκύψει έκτακτη συνεδρίαση για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κορονοπάρτι στις πλατείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες διοχετεύτηκαν και στον κυριακάτικο Τύπο, οι ειδικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νόμο θεωρώντας ότι δεν πρέπει να τεθεί σε δοκιμασία η περίοδος του καλοκαιριού. Ωστόσο, ο φόβος να υπάρξει μαζικό κύμα αντίδρασης απ' τους πολίτες και εξόδου από τις πόλεις, είναι κάτι που υποχρεώνει όλους, όπως συμβαίνει τώρα και με την εστίαση, να κάνουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις και για την έξοδο του Πάσχα.

Όπως επισημαίνουν κάποιοι επιστήμονες, το επιδημιολογικό αποτύπωμα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Λυκείων θα αρχίσει να φαίνεται από τα μέσα της επόμενης βδομάδας, οπότε και οι λοιμωξιολόγοι θα υποβάλλουν τις τελικές εισηγήσεις τους στην κυβέρνηση.

Από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλει επ’ ουδενί να τεθεί εν αμφιβόλω το restart του τουρισμού στις 14 Μαΐου και φαίνεται πως κάνει ένα βήμα πίσω στην απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Ένα σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι είναι να εορταστεί το Πάσχα όπως τα Χριστούγεννα, δηλαδή, με δύο οικογένειες ανά σπίτι για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, ενώ υπάρχει σκέψη η Αναστάσιμη λειτουργία να τελεστεί έξω από τους ναούς.

Όλα αυτά θα «κλειδώσουν» τις προσεχείς ημέρες. Ο παράγοντας κλειδί για την ετυμηγορία της επιτροπής και της κυβέρνησης είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων αλλά και αυτός των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ ανθρώπων που βρίσκονται στις ΜΕΘ, εντείνει τον προβληματισμό με κάποιους λοιμωξιολόγους και επιστήμονες να βλέπουν ακόμα και τους 900 διασωληνωμένους μέχρι το Πάσχα.