Απαγόρευση κυκλοφορίας: Νέο σενάριο για τις μετακινήσεις - Αυτοί οι τυχεροί ίσως πάνε στο χωριό

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Νέο σενάριο για τις μετακινήσεις - Αυτοί οι τυχεροί ίσως πάνε στο χωριό

Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Όχι» σε μαζική έξοδο το Πάσχα, λέει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ωστόσο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού για όσους έχουν εξοχικά.

«Μαζική έξοδος, έτσι όπως την ονειρευόμαστε, θα συντελέσει στο να ανατραπεί όλη η προσπάθεια που έχουμε κάνει. Τώρα, αν θα μπορεί ο άνθρωπος που έχει μια δεύτερη κατοικία σε μια περιοχή όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ίδια να μετακινηθεί εκεί αντί να μείνει στο διαμέρισμά του αυτό είναι κάτι που μπορεί να εξεταστεί».

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μεταφέροντας τις σχετικές αποφάσεις ακόμα και τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο κ. Εξαδάκτυλος κατέστησε σαφές ότι η μετακίνηση εκτός νομού, εφόσον επιτραπεί, δεν θα είναι για όλους ενώ για το σενάριο να γίνει με self test ή μόνο για εμβολιασμένους σχολίασε:

«Είναι δύσκολο στην εφαρμογή του αν θα μπορέσει να οδηγήσει πρακτικό αποτέλεσμα. Σε μια οικογένεια άλλος έχει εμβολιαστεί και άλλος όχι. Τα τεστ έχουν μεγάλη σημασία όταν είναι θετικά, μικρή αξία όταν τα self test είναι αρνητικά. Δεν είναι σκόπιμο να κάνουμε το λάθος βήμα».

«Είναι άλλο στην εξοχική κατοικία άλλο να πάμε όλη μαζί εκδρομή. Το δεύτερο θα προκαλέσει μεγάλη διασπορά», σημείωσε επίσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest