Εστίαση: Αυτή είναι η απόφαση των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμά της...

Εστίαση: Αυτή είναι η απόφαση των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμά της...

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων, ενόψει της 14ης Μαΐου που έχει οριστεί ως ημέρα ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η οποία θα καταθέσει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση σχετικά με τη μετακίνηση εκτός νομού, τη λειτουργία των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και τον τρόπο που θα εορταστεί η Ανάσταση και η Κυριακή του Πάσχα.

Στο «τραπέζι» της επιτροπής βρίσκεται και το άνοιγμα της εστίασης και των γυμνασίων - δημοτικών. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι ειδικοί προσανατολίζονται στο άνοιγμα της εστίασης στις 4 Μαΐου, αμέσως δηλαδή μετά το Πάσχα.

Ενώ, αναφορικά με τα σχολεία κλίνουν προς άνοιγμα την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή στις 10 Μαΐου.

Προς το παρόν δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται η αρνητική εισήγηση της επιτροπής προς την απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός νομού, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι αποθαρρυντικά και την ίδια στιγμή διατηρείται η πίεση στο σύστημα υγείας.

Σημειώνεται πως το πρωί της Τετάρτης η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ επεσήμανε πως παρόμοια είναι και η θέση της κυβέρνησης.

«Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Πελώνη.

Επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα δεν αποκλείεται να γίνουν και εντός της ημέρας αν ολοκληρωθεί εγκαίρως η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η μετακίνηση από των πολιτών από τις πόλεις στην επαρχία είναι πιθανό να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος για μεταφορά ιικού φορτίου από περιοχές σε βαθύ κόκκινο, σε άλλες με μικρό αριθμό κρουσμάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr