Μετακίνηση εκτός νομού: Αυτή είναι η ημερομηνία της απελευθέρωσης των μετακινήσεων...

Μετακίνηση εκτός νομού: Αυτή είναι η ημερομηνία της απελευθέρωσης των μετακινήσεων...

«Κλειδώνει» για τους λοιμωξιολόγους η ημερομηνία άρσης της απαγόρευσης μετακινήσεων από νομό σε νομό...

Στην απόφαση να μην ανάψουν «πράσινο φως» στη μετακίνηση εκτός νομών κατέληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι που συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα, Τετάρτη, για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

Ειδικότερα το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό αναμένεται να ξεκλειδώσει στις 14 Μαΐου, μαζί με την πρεμιέρα του τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ειδικών, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10:00πμ, αποφασίστηκε να μην ανάψει το πράσινο φως για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα κάτι που νωρίτερα είχε δηλώσει και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλάζει το ωράριο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και από τις 9 μετατίθεται στις 10 το βράδυ, λόγω των λειτουργιών στις Εκκλησίες.

Οι ειδικοί φαίνεται να έχουν καταλήξει και στην ημερομηνία του ανοίγματος της εστίασης, η οποία ανεβάζει ρολά αμέσως μετά το Πάσχα και ειδικότερα στις 3 Μαΐου. Ως συνέπεια του ανοίγματος των εστιατορίων χαλαρώνει ακόμα περισσότερο η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία θα ισχύει από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων...

H ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εισηγείται προς την επιτροπή του ΕΟΔΥ αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διακοπών του Πάσχα, δηλαδή τη Δευτέρα 10 Μαΐου, να επιστρέψουν στη διά ζώσης λειτουργία όλοι οι μαθητές. Δηλαδή μαζί με εκείνους των λυκείων να επιστρέψουν οι μαθητές των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των γυμνασίων. Αυτό σημαίνει παράταση του διδακτικού έτους έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr