Καταστήματα ανοιχτά Πάσχα 2021: Τι ώρα θα κλείνουν τα μαγαζιά; Τι ισχύει την Κυριακή των Βαΐων

Καταστήματα ανοιχτά Πάσχα 2021: Τι ώρα θα κλείνουν τα μαγαζιά; Τι ισχύει την Κυριακή των Βαΐων

Καταστήματα ανοιχτά Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα από την Κυριακή των Βαΐων έως και το Μεγάλο Σάββατο

Από σήμερα Πέμπτη 22 Απριλίου ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα και την Κυριακή των Βαΐων, 25 Απριλίου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά.

Σε ό,τι αφορά στα καταστήματα της Αττικής ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έχει προτείνει και θα ισχύει το εξής ωράριο λειτουργίας:

  • Πέμπτη 22 Απριλίου,
  • Παρασκευή 23 Απριλίου,
  • Μεγάλη Δευτέρα,
  • Μεγάλη Τρίτη,
  • Μεγάλη Τετάρτη
  • και Μεγάλη Πέμπτη από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8:30 το βράδυ,
  • για τη Μεγάλη Παρασκευή από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τι 7 το απόγευμα
  • και για το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Την Κυριακή 25 Απριλίου προτείνεται ωράριο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα ενώ για το Σάββατο 24 Απριλίου το ωράριο είναι 9 το πρωί με 6 το απόγευμα.

Την Κυριακή 2 Μαΐου, τη Δευτέρα 3 Μαΐου και την Τρίτη 4 Μαΐου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης δήλωσε: «Ο εμπορικός κόσμος με το τεράστιο αίσθημα ευθύνης και την απόλυτη σοβαρότητα που υπέδειξε το δύσκολο διάστημα που βιώνει η Ελληνική κοινωνία κατάφερε να αποτελέσει έναν πόλο ασφαλούς υποδοχής καταναλωτών και εργαζομένων και να εγγυηθεί την απόλυτη ασφάλεια κατά την επίσκεψη όλων μέσα στα καταστήματα. Με αυτό ως δεδομένο, είμαστε όλοι εδώ, προετοιμασμένοι και υγιείς να υποδεχθούμε τους συμπολίτες μας στα φωτισμένα ανοικτά καταστήματα, τηρώντας απόλυτα όλες τις υγειονομικές υποδείξεις».

Για να κάνει κάποιος τα ψώνια του στα καταστήματα θα πρέπει να στείλει SMS με το ονοματεπώνυμό του στο 13032 και λαμβάνει την απάντηση «μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα». Από τη στιγμή που θα το στείλει έχει στη διάθεσή του 3 ώρες για να κάνει τα ψώνια του, ενώ υπάρχει και κόφτης που επιτρέπει μόνο ένα μήνυμα τη μέρα.

Ο πελάτης πριν στείλει το SMS έχει κλείσει ραντεβού στο κατάστημα και έχει λάβει μήνυμα με τα στοιχεία της επιχείρησης, την ώρα και την ημερομηνία του ραντεβού, το οποίο ο πολίτης θα επιδείξει στην Αστυνομία σε περίπτωση ελέγχου.