Μετακίνηση εκτός νομού: «Κλείδωσαν» - Οι αποφάσεις για γυμναστήρια, μετακίνηση, μουσική

Μετακίνηση εκτός νομού: «Κλείδωσαν» - Οι αποφάσεις για γυμναστήρια, μετακίνηση, μουσική

Μετακίνηση εκτός νομού: Έφτασε η ώρα των επόμενων βαλβίδων αποσυμπίεσης, οι οποίες «ξεκλειδώνουν» από την ερχόμενη Παρασκευή (14/05), την ώρα βέβαια που τα κρούσματα παραμένουν σταθερά υψηλά.

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ κορονοϊού θα μπορούν οι πολίτες να ταξιδεύουν στα νησιά από την Παρασκευή 14 Μαΐου.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων έχει «κλειδώσει» από τους ειδικούς η σύσταση προς την κυβέρνηση για να υπάρχουν διαφορετικά δεδομένα στις μετακινήσεις προς τα νησιά, σε σχέση με την ενδοχώρα.

Έτσι, λοιπόν, για τα ταξίδια στα νησιά – σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ- θα απαιτείται είτε το πιστοποιητικό του εμβολιασμού, είτε αρνητικό τεστ κορονοϊού όπως το μοριακό, το rapid ή το self tets.

Κατά τις πρώτες ημέρες τα αρνητικά τεστ θα πιστοποιούνται με έγγραφη δήλωση ενώ στη συνέχεια σε συνεργασία και με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα λειτουργήσει ειδική ψηφιακή πλατφόρμα.

Προς 24 Μαΐου το άνοιγμα των γυμναστηρίων

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση σκοπεύει να εισηγηθεί στην επιτροπή των ειδικών την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων για όλους τους πολίτες και όχι μόνο για τους εμβολιασμένους.

Η πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των γυμναστηρίων είναι η 24η Μαΐου και όχι η 17η, όπως αρχικά αναμενόταν.

Παράλληλα, δύσκολο είναι να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης εντός του μήνα, με το συγκεκριμένο μέτρο να επαναξιολογείται τις επόμενες εβδομάδες.

Survivor Spoiler - Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest