Εστίαση: Τι ώρα θα κλείνουν μπαρ και εστιατόρια; Πότε ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας...

Εστίαση: Τι ώρα θα κλείνουν μπαρ και εστιατόρια; Πότε ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας...

Αρση Lockdown: Τα μέτρα που θα ισχύσουν στο επόμενο στάδιο της άρσης του lockdown από την Παρασκευή 14 Μαΐου, ανακοίνωσε το απόγευμα ο Άκης Σκέρτσος.

Ο Άκης Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, δήλωσε ότι από τις 14 Μαΐου, η χώρα μας ανοίγει με ασφάλεια και στον τουρισμό.

Επιπλέον από την ίδια ημερομηνία η απαγόρευση κυκλοφορίας μετακινείται πλέον στις 00.30 το βράδυ, συμπαρασύροντας έτσι και τη λειτουργία της εστίασης, η οποία θα παραμένει ανοιχτή ένα τέταρτο πριν την έναρξη απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Καταργούνται τα μηνύματα προς το 13033 και το 13032 όπως και οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Επίσης: το λιανεμπόριο επιστρέφει από τις 14/5 στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας 1 πελάτη/25 τμ, χωρίς πλέον το click-in-a shop ή το click away.

Για λίγο αργότερα μετατίθεται η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών (17/5), των θερινών κινηματογράφων (21/5), των ανοιχτών πολιτιστικών χώρων (28/5). Επίσης, από τον Ιούνιο θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Όλο το Μάιο, τέλος, θα εξακολουθήσει η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

Πηγή: Newsbomb.gr