Ο γάμος της χρονιάς στα Τρίκαλα - Δεν θα μπορέσει κανείς να τους ξεπεράσει (vid)

Ο γάμος της χρονιάς στα Τρίκαλα - Δεν θα μπορέσει κανείς να τους ξεπεράσει (vid)

Έναν ξεχωριστό τρόπο για να τιμήσει την επέτειο για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 επέλεξε ζευγάρι από τα Τρίκαλα.

Ο γάμος του Απόστολου Κωσταρέλλου και της αγαπημένης του Αριάννας, με καταγωγή από τα Ουράλια Όρη της Ρωσίας πραγματοποιήθηκε στον Βυζαντινό Ναό της Πόρτας Παναγιάς λίγο έξω από τα Τρίκαλα. Το ιδιαίτερο ήταν ότι τηρήθηκαν όλα τα έθιμα και οι παραδόσεις της εποχής.

Οι φορεσιές του γαμπρού, της νύφης, του κουμπάρου και των φίλων τους είναι εκείνης της εποχής και πολλές από αυτές καθώς και τα κειμήλια και άρματα που φέρουν είναι αληθινά από την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο γαμπρός ξεκίνησε από το χωριό του, το Γοργογύρι, αρματωλός, ντυμένος με παραδοσιακή φορεσιά και καβάλα στο άλογο έφτασε με τον αδελφικούς του φίλους και κουμπάρους του Άλκη Αργυρίου και Στέφανο Πολυγένη.

Χρειάστηκαν τρεις ώρες πορείας μέσα στο δάσος για να φτάσει στον ναό προκειμένου να γίνει το μυστήριο. Η νύφη έφτασε με άμαξα εποχής, που όμοιά της δεν έχει εμφανιστεί ξανά στα Τρίκαλα, όπως σημειώνει η Up Stories η οποία επιμελήθηκε το βίντεο .Ακολούθησε η τέλεση του Ιερού Μυστηρίου παρουσία ελαχίστων προσκεκλημένων, λόγω των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για τον κορονοϊό.