Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μάσκα τέλος! Δείτε πότε

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μάσκα τέλος! Δείτε πότε

Ένα από τα ερωτήματα που κυριαρχούν στις συζητήσεις μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων είναι πότε θα βγάλουμε επιτέλους και τις μάσκες.

Υπάρχει απάντηση, η οποία σχετίζεται με το ποσοστό της ανοσίας που θα επιτευχθεί με τους εμβολιασμούς.

Στο ερώτημα απάντησε ο καθηγητής Τζανάκης, ο οποίος τόνισε, πως το ποσοστό ανοσίας στην Ελλάδα θα κρίνει και το πόσο γρήγορα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες. Εάν επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού, τότε θα χρειαστεί να φτάσουμε στο 75% . Αν όμως επικρατήσει η ινδική μετάλλαξη, αυτό το ποσοστό ανεβαίνει στο 83%.

Ακόμα και τα εμβολιασμένα άτομα όμως πρέπει να καλύπτουν τα πρόσωπά τους και να τηρούν αποστάσεις όταν πηγαίνουν σε γιατρούς, νοσοκομεία, γηροκομεία, όταν ταξιδεύουν με λεωφορείο, αεροπλάνο, ή τρένο ακόμα σε αεροδρόμια και σταθμούς λεωφορείων.

Η Ελλάδα «σπάει» το φράγμα των 2 εκατ. εμβολιασμένων

Στο μεταξύ, ορόσημο θεωρείται για την χώρα μας το Σάββατο, 29 Μαΐου, καθώς πρόκειται για την ημέρα που συμπληρώθηκαν 2 εκατομμύρια πολίτες που πλέον είναι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις κατά του κορονοϊού.

Το γεγονός θεωρείται ζωτικής σημασίας για την πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς ο μαζικός εμβολιασμός είναι μία από τις προϋποθέσεις για να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα και να αφήσει πίσω την πανδημία, που σταμάτησε τον χρόνο. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την μαζική συμμετοχή στην διαδικασία των ηλικιών 18 -30, για τους οποίους η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής, «γεννούν» ελπίδες για το μέλλον.

Survivor Spoiler - Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest