Επίθεση με βιτριόλι: Ακόμη ένα χειρουργείο για την Ιωάννα - Οι φωτογραφίες μέσα από το νοσοκομείο

Επίθεση με βιτριόλι: Ακόμη ένα χειρουργείο για την Ιωάννα - Οι φωτογραφίες μέσα από το νοσοκομείο

Έναν πραγματικό Γολγοθά ανεβαίνει καθημερινά η Ιωάννα, για να επουλωθούν τα τραύματα από την επίθεση που δέχτηκε με το βιτριόλι.

Έξι μήνες μετά το τελευταίο της χειρουργείο υποβλήθηκε σε ακόμη μία επέμβαση. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά. Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε μέσα από το νοσοκομείο προκαλούν ρίγη συγκίνησης.

Η Μαρία Καλοφώνου, πλαστική χειρουργός στη μονάδα αυξημένης φροντίδας εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσοκομείο βρίσκεται στο πλευρό της Ιωάννας από την πρώτη στιγμή. Έχει αναλάβει τα επώδυνα χειρουργεία που έκανε αλλά και όσα έρχονται.

«Βλέπει τα πράγματα θετικά αλλά ρεαλιστικά ξέρει δηλαδή της έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι ο δρόμος είναι μακρύς ότι τα αποτελέσματα θα είναι ότι μπορούμε καλυτερο αλλά θα υπάρχει πάντα ένα μόνιμο πρόβλημα και εμείς παλεύουμε με διάφορα» σημείωσε η κυρία Καλοφώνου.

Οι βλάβες που της προκάλεσε το βιτριόλι είναι πολλές και σοβαρές. «Παλεύουμε με το αυτί, δεν υπάρχει πτερύγιο, υπάρχει ένας ακουστικός πόρος, με το μάτι, με τον τράχηλο – είναι παρα πολλά» συμπλήρωσε η πλαστική χειρουργός στη μονάδα αυξημένης φροντίδας εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Η ίδια όμως στέκεται δυνατή και παλεύει με αξιοπρέπεια να σταθεί στα πόδια της.

Σε δύο φωτογραφίες αποτύπωσε όσα εκείνη ήθελε να μοιραστεί. Η μία, στον προθάλαμο του χειρουργείου. Αναγράφεται ο αριθμός 8, όσα και τα χειρουργεία για την Ιωάννα. Η άλλη, με τους ορούς στο χέρι, αμέσως μετά την επέμβαση…

«Επέλεξε να δείξει αυτό που της συμβαίνει … ένα μικρό κομμάτι για να έχουμε μια μικρλη ιδέα» πρόσθεσε η Μαρία Καλοφώνου.