Τρόμος στο Μεσολόγγι με την εμφάνιση επικίνδυνου ψαριού (pics)

Τρόμος στο Μεσολόγγι με την εμφάνιση επικίνδυνου ψαριού (pics)

Και μόνο οι φωτογραφίες του τρομάζουν 

Ολοένα και πιο έντονη κάνει την παρουσία του στις ελληνικές θάλασσες ο λαγοκέφαλος. O ιδιαίτερα επικίνδυνος «εισβολέας», που ως λεσσεψιανός μετανάστης ήρθε στα νερά της ανατολικής Μεσογείου προερχόμενος από τον Ινδικό Ωκεανό και την Ερυθρά Θάλασσα, ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες και αποτελεί τον χειρότερο εφιάλτη για τους παράκτιους ψαράδες.

Η εξάπλωσή του γίνεται με γρήγορους ρυθμούς και σήμερα έχει αναφερθεί η παρουσία του σε πολλές περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου ενώ έκανε την εμφάνισή του και στο Μεσολόγγι. Μάλιστα όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο Δημοτικός Σύμβουλος και επαγγελματίας αλιέας Δημήτρης Κοτσόργιος, το ψάρι αλιεύτηκε στην περιοχή της Τουρλίδας και είναι μάλλον το πρώτο που καταγράφεται στην περιοχή

Αντίθετα με άλλα εισβολικά είδη ψαριών που είναι αρκετά κοινά στo Ν. Αιγαίο και είναι βρώσιμα (π.χ γερμανοί), η κατανάλωση του λαγοκέφαλου είναι επικίνδυνη, αφού οι ιστοί του περιέχουν την τετροδοντοξίνη, μια νευροπαραλυτική ουσία που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο. Για αυτό τον λόγο απαγορεύεται η κατανάλωση και οι εκφορτώσεις λαγοκέφαλου. Ακόμη, επιβάλλεται ιδιαίτερη προσοχή από τους ψαράδες στην επαφή μαζί του σε περίπτωση τυχαίας αλίευσης.

Πηγή: agrioniosite.gr