Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ελεύθεροι από σήμερα - Τι αλλάζει σε εστίαση και παραλίες

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ελεύθεροι από σήμερα - Τι αλλάζει σε εστίαση και παραλίες

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αντίο λέμε από σήμερα στην απαγόρευση κυκλοφορίας και από την άλλη έρχονται προνόμια για τους εμβολιασμένους - Όλες οι αλλαγές από σήμερα στη ζωή μας.

Από σήμερα Δευτέρα μπαίνει τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας τα βράδια, καθώς χαλαράρωσαν ίσως οι τελευταίοι... δύσκολοι περιορισμοί που είχαν τεθεί για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοιού στην χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι η η απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι χθες Κυριακή άρχιζε 01:30 π.μ. και ολοκληρωνόταν στις 05:00 π.μ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι αλλαγές από σήμερα

1. Αίρεται το μέτρο του περιορισμού στην νυχτερινή κυκλοφορία
2. Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι και αθλούμενοι από τη διενέργεια σελφ τεστ κάθε εβδομάδα 15 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.
3. Αυξάνεται στην εστίαση το ανώτατο όριο και ορίζεται στα έως 10 άτομα ανά τραπέζι.
4. Για τους εξωτερικούς χώρους δεξιώσεων επιτρέπεται η παρουσία έως 300 ατόμων και με πλήρη εφαρμογή των υφιστάμενων πρωτοκόλλων.
5. Στις οργανωμένες παραλίες ο μέγιστος αριθμός είναι 120 ανά χίλια τμ επιφάνειας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, την Δευτέρα το πρωί είναι προγραμματισμένο να γίνει μια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θα πάρουν μέρος πολλά κυβερνητικά στελέχη αλλά και οι υπουργοί οι οποίοι θα κληθούν να εφαρμόσουν τα νέα μέτρα για τους εμβολιασμένους και να κάνουν τα σχετικά πρωτόκολλα για την εφαρμογή τους. Μάλιστα, αν κλειδώσουν οι λεπτομέρειες που απομένουν δεν είναι απίθανο να έχουμε και σήμερα τις ανακοινώσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια τις εξειδικεύσεις από τους αρμόδιους υπουργούς.

Επίσης τα λεγόμενα προνόμια για εμβολιασμένους, αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τον Ιούλιο.

Η άρση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους θα ξεκινήσει από covid free χώρους - ανοιχτούς ψυχαγωγίας αθλητισμού και κλειστούς της εστίασης και η είσοδος θα γίνεται χωρίς μέτρα - μάσκες και περιορισμό πληρότητας, με απλώς την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Εξαιρούνται δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, σουπερ μαρκετ, καταστήματα, τράπεζες και Μέσα Μεταφοράς όπου δεν θα υπάρχει διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και μη.

Στόχος όπως αναφέρουν κυβερνητικές πήγες είναι από τον Σεπτέμβριο η κοινωνία να μην χρειαστεί να μπει ξανά σε ένα νέο lockdown διότι πλέον τα εμβόλια είναι διαθέσιμα σε όλους γεγονός που δίνει την δυνατότητα στην χώρα να ανταπεξέλθει στην πανδημία.