Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονιστική εξομολόγηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου – Τι ζητά έναν χρόνο μετά

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονιστική εξομολόγηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου – Τι ζητά έναν χρόνο μετά

Μήνυμα αισιοδοξίας και πραγματικής δύναμης που συγκλονίζει στέλνει η Ιωάννα, το κορίτσι που δέχτηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι.

Περισσότερος από ένας χρόνος έχει περάσει από την τρομακτική επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου και η ίδια μιλώντας στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» στέλνει μήνυμα ζωής και ελπίδας καθώς παλεύει με τον σωματικό και ψυχικό πόνο.

«Στόχος είναι η αποδοχή των ουλών μου, που είναι η απόδειξη πως κατάφερα να ζήσω και το να μην καθορίσει τη ζωή μου το γεγονός αυτό, αλλά ο τρόπος που θα σταθώ απέναντί του».

Η Ιωάννα, το κορίτσι που μέσα από την επίθεση εναντίον της μπήκε σε κάθε σπίτι, δίνει έναν συνεχή αγώνα να ξανασταθεί στα πόδια της, παλεύει με τα σημάδια που άφησε η επίθεση στο σώμα αλλά και την ψυχή της.

«Για πολλούς μήνες έψαχνα τι δεν έκανα σωστά, γιατί δεν κατάφερα να προστατέψω τον εαυτό μου, πως δεν αντιλήφθηκα πως με παρακολουθούσε μια εγκληματίας σχεδόν δύο χρόνια. Αυτό είναι μεγάλο βάρος στην ψυχή μου. Είναι πολύ επίπονο όταν η λογική σου δεν σε βοηθά να εξηγήσεις την κατάσταση στην οποία έχεις βρεθεί».

Η ίδια, υπογραμμίζει ότι ενώ ήταν στο νοσοκομείο 24ωρα μετά την επίθεση, η γυναίκα που την είχε στιγματίσει για πάντα κυκλοφορούσε ελεύθερη και προσπαθούσε να την σκοτώσει. Ζητά την τιμωρία της ώστε να μην μπορέσει να βλάψει κάποιον άλλον ποτέ.

«Θέλω να ξέρω πως η γυναίκα που είναι υπεύθυνη για την κατάστασή μου δεν θα κάνει άλλο κακό, είτε σε εμένα, είτε σε άλλον. Αυτό προϋποθέτει πως η ποινή που θα της επιβληθεί και τα χρόνια φυλάκισης, που θα εκτίσει, θα λειτουργήσουν σωφρονιστικά».

Τις επόμενες ημέρες, η Ιωάννα αναχωρεί για έναν κύκλο θεραπειών σε εξειδικευμένο κέντρο της Γαλλίας, έχοντας στις αποσκευές της την αγάπη του κόσμου, που όπως λέει τη στηρίζει στη μεγάλη μάχη που δίνει.