Καφές και ποτό «χρυσάφι» για τους ανεμβολίαστους - Τουλάχιστον... 24 ευρώ ένα freddo

Καφές και ποτό «χρυσάφι» για τους ανεμβολίαστους - Τουλάχιστον... 24 ευρώ ένα freddo

Εμβόλιο κορονοϊού: Τα μέτρα της κυβέρνησης για το νέο πλαίσιο λειτουργείας των εσωτερικών ή κλειστών χώρων της εστίασης με βάσει τον εμβολιασμό των πολιτών μετατρέπουν καφετέριες, μπαρ, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης σε επιχειρήσεις «δύο ταχυτήτων».

Αλλαγές αναμένονται τις προσεχείς ημέρες, όσον αφορά τους εσωτερικούς χώρους της εστίασης και συγκεκριμένα από τις 15 Ιουλίου, όταν και θα εφαρμοστούν τα προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες, σύμφωνα και με τις ενημερώσεις της 29ής Ιουνίου από τους υπουργούς Γιώργο Γεραπετρίτη και Άδωνι Γεωργιάδη, για το πλαίσιο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας.

Ειδικότερα, οι χώροι θα χωρίζονται σε αμιγείς και σε μεικτούς. Στους αμιγείς χώρους θα επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις ή με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson, αφού έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους και όσοι έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο. Στους αμιγείς χώρους δεν απαιτείται η χρήση μάσκας, όπως στους μεικτούς.

Στους μεικτούς χώρους θα έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες ή έχουν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης της νόσου COVID-19 (PCR test ή rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα κατά τις τελευταίες 48 ώρες.

Τα self test δεν λαμβάνονται υπόψη.

Ο καφές των 24 ευρώ

Οι συγκεκριμένες αλλαγές φέρνει τεράστιες δυσκολίες όχι μόνο στους επιχειρηματίες, αλλά και στους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη αν θέλουν να πιούν ένα ποτό ή ένα καφέ σε έναν μικτό χώρο εστίασης.

Συγκεκριμένα, οι ανεμβολίαστοι πριν την είσοδό τους στην καφετέρια θα πρέπει να κάνουν PCR ή rapid test, που κοστίζουν 60 ευρώ και 20 ευρώ αντίστοιχα.

Αυτό σημαίνει για παράδειγμα πως ο ανεμβολίαστος θα δώσει 24 ή 64 ευρώ, ώστε να πιει ένα καφέ, αντί για 4 ευρώ (στο περίπου) που θα έδινε κανονικά.

Επίσης, σε περίπτωση που θελήσει να πάει πάλι για καφέ, εκτός της χρονικής διάρκειας του τεστ, πρέπει να κάνει νέο, με το κόστος να επιβαρύνει και πάλι τον ίδιο.

Μάλιστα, οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους δεν σταματούν εδώ, καθώς ακριβότερη θα είναι και η μετακίνηση εκτός νομού.

Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται rapid test ή PCR τεστ. Έτσι, αν μια οικογένεια παραδείγματος χάριν, όπου κανείς δεν έχει εμβολιαστεί, θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.